L’Institut Gil-Albert ret homenatge a Jorge Juan amb una conferència sobre la seva figura i la construcció naval
L’Institut Alacantí de Cultura Juan Gil-Albert ha organitzat una conferència sobre la figura de Jorge Juan. L’insigne marí noveldenc serà el proper protagonista del Cicle Patrimoni. Art en Valor’ que commemorarà el 250è aniversari de la seva mort.
La vicepresidenta primera i diputada de Cultura, Julia Parra, ha avançat que “amb aquesta primera xerrada des de la Diputació d´Alacant, a través de l´IAC Gil-Albert, ens sumem a la commemoració d´aquest important aniversari amb un programa d´activitats que continuarà a els propers mesos amb noves trobades que tindran lloc a Alacant i també a la seva població natal, Novelda, dedicades a aprofundir i donar a conèixer aquesta insigne figura de la Il·lustració”.
Amb el títol “De l’empirisme a la ciència: la construcció naval de Jorge Juan a l’Espanya del segle XVIII”, el pilot d’aviació i especialista en història, Javier Vicedo, oferirà una xerrada que recorrerà la vida d’un dels personatges més il·lustres de la província dAlacant. Jorge Juan i Santacilia es va convertir en una figura molt destacada dins de la història de la construcció naval i en un dels majors influents científics de la Il·lustració a l’Espanya del segle XVIII. L’activitat es desenvoluparà a la Casa de Cultura de Novelda demà divendres, 24 de febrer, a les 19.30 hores.
Javier Vicedo Jover es va formar a Espanya i als Estats Units com a pilot d’aviació i va ser membre de la Federació Espanyola dels Esports Aeris dependent de la Federació Aeronàutica Espanyola i de la Fédération Aeronautique Internationale, de la qual posseeix la seva medalla, així com de la Aircraft Owners & Pilots Association dels EUA. A més, va estudiar Història a la Universitat d’Alacant, especialitzant-se en restauració arqueològica.
Durant la trajectòria ha col·laborat amb diverses institucions, entre les quals destaca el Museu Nacional d’Arqueologia Marítima, el Museu Naval de Madrid o el Museu Naval de Cartagena. El 2011 va dirigir el Projecte NEHIPI o Nau de l’Edat del Ferro de la Península Ibèrica. Com a especialista en història de la construcció naval espanyola, actualment col·labora en diferents publicacions escrivint articles i ha impartit diverses conferències sobre les tècniques de la construcció naval dels segles XV al XVII.
Informació i Foto: Diputació d’Alacant