L’Institut Gil-Albert recorrerà arxius i biblioteques per posar en valor la memòria històrica de la província

El nou cicle de l’Institut de Cultura Juan Gil-Albert dedicat als arxius i les biblioteques arrencarà demà dimecres amb la ‘Biblioteca dels llibres feliços’ de Manuel Desantes.

La vicepresidenta i diputada de Cultura, Julia Parra, ha celebrat ”aquesta original iniciativa amb què volem posar en valor aquests llegats com a part fonamental en la preservació de la memòria històrica de la província d’Alacant i, a més, mostrar una vegada més la importància de la lectura i del sector editorial”.

Sota el títol de ‘Patrimoni Documental’, la proposta de l’IAC constarà d’una sèrie de conferències realitzades pels mateixos arxivers, que transmetran la importància de protegir i promocionar aquest patrimoni documental únic, així com del valor de la investigació històrica i científica i la conservació de la nostra memòria històrica.

La primera sessió es realitzarà demà dimecres 30 de març, a les 19:00 hores, amb una xerrada de Desantes que girarà al voltant del món dels llibres antics, “ets vius que atresoren la nostra memòria històrica i si els dónes afecte, es converteixen en llibres feliços”. La seua passió pels llibres des de ben petit el va portar a crear la ‘Biblioteca dels Llibres Feliços’, una col·lecció privada donada al Col·legi de Notaris de València per a la seua seu d’Alacant, composta per 4.200 volums organitzats per segles, matèries i autors d’entre els segles XV i XIX, destacant 16 incunables i 45 posincunables (llibres impresos entre 1501 i 1540).

Catedràtic de Dret Internacional Privat de la Universitat d’Alacant des del 1993, Desantes va ser vicepresident de l’Oficina Europea de Patents. A més, és membre d’Of Counsel de la firma ELZABURO, de la Fundació Eisenhower, Philadelphia, del Consell d’Administració del Centre d’Etudes Internationales de la Propriété Intellectuelle, CEIPI, Estrasburg, de l’Associació Internacional per a la Protecció de la Propietat Industrial ( AIPPI), de la Secció espanyola, de la International Trademark Association (INTA), del Licensing Executive Society International (LESI), del Consell assessor de la Fundació Alberto Elzaburu, del Consell Social de la Ciutat d’Alacant, del Patronat de la Fundació Auditori de la Diputació Provincial dAlacant ADDA i del Patronat de la Fundació Cajamar dAlacant.

Aquesta activitat requereix inscripció prèvia a la pàgina web de l’Institut Alacantí de Cultura Juan Gil-Albert https://www.iacjuangilalbert.com/events/ciclo-archivos-la-biblioteca-de-los-libros-felices-manuel-desantes/

Informació i Foto: Diputació d’Alacant

noticiesdigitals

Leave a Reply

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.

%d bloggers like this: