L’Institut Gil-Albert inaugura un cicle sobre els museus locals per divulgar el patrimoni cultural de la província

El nou cicle de l’Institut Alacantí de Cultura Juan Gil-Albert dedicat als museus de la província arrencarà demà a la Casa Bardín amb una conferència sobre el Museu d’Agost. Una exhibició de les tècniques de la terrisseria a càrrec d’un expert artesà completarà aquesta primera sessió de ‘Petits tresors’.

La vicepresidenta i diputada de Cultura, Julia Parra, ha assenyalat que amb aquesta nova iniciativa es donarà protagonisme a petits centres etnològics o etnogràfiques, “perquè tinguin una major divulgació i la repercussió que es mereixen, ja que són museus petits, poc coneguts, però , però amb grans tresors per descobrir “.

‘Petits tresors’ aposta pel reconeixement de el patrimoni cultural a través d’una programació que ofereix conferències impartides pels directors dels museus juntament amb una mostra o demostració de peces de la zona realitzada per professionals. Les xerrades s’efectuaran tant a l’Institut de Cultura Juan Gil Albert com en el mateix museu.

La primera sessió es desenvoluparà demà dimecres, 15 de setembre, a les 19.30 hores amb una xerrada sobre el Museu de Cantereria d’Agost a càrrec de Jesús Peidro, i Pau Vicedo, així com una demostració de les tècniques d’aquesta disciplina de la mà de Lluís Vicedo, artesà de Cantereria la Nava.

El Museu de Cantereria d’Agost va néixer el 1981 per iniciativa privada de l’etnòloga alemanya Ilse Schütz, que durant dinou anys va ser la seva propietària i directora fins que, al març de 2000, l’Ajuntament de la localitat es va fer càrrec dels costos de personal i manteniment de centre, ubicat en una antiga fàbrica de ceràmica de principis de segle XX.

L’entrada serà lliure, limitada a l’aforament de la Casa Bardin establert d’acord amb les autoritats sanitàries. Està previst, a més, difondre l’activitat per streaming per augmentar la seva difusió i permetre que un major nombre públic pugui gaudir de la mateixa.

Informació i Foto: Diputació d’Alacant

noticiesdigitals

Leave a Reply

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.

%d bloggers like this: