La conselleria d’economia dóna suport a la Cambra de Castelló per a la divulgació del congrés Qualicer 2022

El conseller d’Economia Sostenible, sectors productius, Comerç i Treball, Rafa Climent, i la presidenta de la Cambra de Comerç de Castelló, María Dolores Guillamón, han signat aquest matí un conveni de col·laboració per a la divulgació de la XVII edició de el Congrés Mundial de la Qualitat de l’Taulell i de l’Paviment Ceràmic, Qualicer.

Rafa Climent ha destacat el suport constant de la Conselleria a el sector del taulell i la seva indústria auxiliar, “amb actuacions com el correcte desenvolupament de Congrés Qualicer, consolidat com un esdeveniment de referència per a la indústria ceràmica a nivell mundial”.

La Conselleria d’Economia Sostenible, a través d’Ivace Internacional, destina 30.000 euros per a la preparació, difusió i promoció de les actuacions relacionades amb la propera edició de Qualicer, prevista al febrer de 2022.

Per a Rafa Climent, parlar d’aquest congrés és parlar de qualitat, d’innovació i de novetats en un sector altament competitiu. “Qualicer ha reforçat el posicionament de Castelló com el bressol de el sector del taulell de la Comunitat Valenciana a nivell internacional”, ha indicat.

Entre les actuacions recolzades a través d’aquest conveni figuren les tasques relatives a la preparació prèvia, programació, promoció i correcte desenvolupament de Congrés. Algunes activitats previstes consisteixen en el disseny i ‘restyling’ de la imatge gràfica, actualització de la pàgina web, traducció, adaptació de el programa informàtic per a les inscripcions, organització de viatges i allotjament de les persones convidades, elaboració de el programa i un llarg etcètera.

Per la seva banda, María Dolores Guillamón ha destacat la consolidació de Qualicer com “l’esdeveniment de caràcter mundial en què es presenten les novetats més importants en la indústria taulellera pel que fa a la fabricació, línies d’investigació, màrqueting, etc., la qual cosa suposa un estímul per al creixement de sector a la zona de la Plana “.

Després de la signatura de l’conveni, Guillamón ha mostrat el seu agraïment “pel suport de la Conselleria a un sector tan important per a l’economia de la província de Castelló com és el taulell”.

Qualicer és un fòrum internacional organitzat conjuntament per la Cambra de Comerç de Castelló i el Col·legi Oficial d’Enginyers Superiors Industrials on es donen cita fabricants de paviments i revestiments, maquinària i béns d’equip i fregides, colors i esmalts. Aquest fòrum contribueix a unificar els esforços que s’estan realitzant en el desenvolupament científic i tecnològic, així com en els usos i aplicacions i en la imatge de qualitat de la ceràmica espanyola a nivell global.

Visita a empresa Dolores Cortés

El conseller d’Economia Sostenible, sectors productius, Comerç i Treball ha visitat aquest matí les instal·lacions de l’empresa Dolores Cortés, una firma amb més de 65 anys d’experiència en el sector de la moda bany, on disseny, qualitat i ‘saber fer ‘ofereixen a mercat un producte amb alt component creatiu.

Durant la visita, el conseller -acompanyat per la directora general d’Internacionalització, María Dolores Parra- ha conegut tot el procés de fabricació que es realitza íntegrament en les instal·lacions de Vila-real que compten amb més de 4000 metres quadrats de superfície, on es realitza des del disseny a la comercialització, passant pel patronatge i la producció.

Rafa Climent ha destacat que aquesta empresa és “exemple de l’caràcter innovador i emprenedor del nostre teixit empresarial, amb una clara aposta per la sostenibilitat i l’obertura a l’exterior”.

“La innovació està present en cada un dels processos, compta amb personal altament qualificat, la renovació tecnològica de les instal·lacions és constant amb la incorporació de noves tecnologies i la seva aposta per la sostenibilitat l’ha portat a obtenir l’acreditació Oeko-Tech fa més de 20 anys “, ha destacat Climent.

Les peces de Dolores Cortés es distribueixen tant en el mercat nacional com a l’exterior, amb presència en més de quinze països.

Informació i Foto: Generalitat Valenciana

noticiesdigitals

Leave a Reply

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.

%d bloggers like this: