L’Institut Gil-Albert distribueix 45.500 euros en ajuts a la investigació i premis a tesis doctorals

L’Institut Alacantí de Cultura Juan Gil-Albert ha publicat la resolució dels Ajuts a la Recerca en Humanitats i Ciències Socials 2023 per donar suport, un any més, a l’elaboració de tesis doctorals i treballs d’estudiants de la província. La convocatòria ha repartit aquest any 48.500 euros entre les diferents modalitats després d’ampliar el nombre de projectes de recerca de dos a cinc.

Aquesta convocatòria té com a objectiu contribuir al desenvolupament de la investigació en ciències socials i humanitats i donar suport a les experiències complementàries a la formació docent i al desenvolupament d’actituds investigadores. Les ajudes presten especial atenció als temes que es vinculen a la província d’Alacant- al seu patrimoni lingüístic, literari, humanístic, científic, artístic i històric. Així mateix, la selecció de treballs procura l’equilibri entre les ajudes a projectes vehiculats en valencià i castellà.

Les ajudes a Projectes de Recerca s’han concedit a cinc propostes, totes dotades amb 8.000 euros cadascuna. La primera de Josep Bernabeu, Àngels Ruiz, Ana Inés Antón i María Tormo gira al voltant de la gastronomia alacantina amb l?obra d?Antonio González Pomata i Menjars de la Terra; segueix l’estudi sobre l’industrial Enrique Carbonell elaborat per Isker Torrecillas i María Teresa Gómez Reus; un inventari dels fons documentals del Museu Enrique Lledó de Busot signat per Violeta Martínez Lledó, Amelia Martínez Lledó i Amelia Lledó; el projecte de Mª Teresa Riquelme sobre Rafael Azuar i, finalment, el treball de Carlos Pérez Izquierdo sobre les campanes del nucli antic d’Alacant.

Les tesis doctorals seleccionades han estat Mètode Momo. Una proposta metodològica art+educativa de mediació cultural crítica desenvolupada en el context dels espais expositius de la UMH’ d’Alejandro Moltó i ‘Tradició i continuïtat de les produccions ceràmiques a mà entre el Bronze final i el Ferro antic: Peñanegra i la Fonteta’ d’Irene Vinader, que rebran 2.000 euros cadascun. Així mateix, les ajudes al desenvolupament de tesis doctorals, dotades amb 1.000 euros cadascuna, han recaigut en els treballs de Mª Teresa Albero, Álvaro Martínez Alfaro i Luis Enrique Guerra.

Pel que fa als Treballs Fi de Màster, Gabriel Moreno i Laura Sellés han rebut 500 euros cadascun pels seus estudis sobre la guia de carrers històrics d’Elda i sobre la diversitat sexoafectiva i d’identitat de gènere a Secundària, respectivament.

Finalment, s’han concedit 250 euros a Sara Gómez Vidal i David Navarro pels seus Treballs Fi de Grau sobre la Guerra del Francès a Alcoi i Cocentaina i sobre la frontera marítima a Elx i el Cap de l’Aljub als segles XIV- XV, respectivament.

Activitats

D’altra banda, l’Institut Juan Gil-Albert comença la setmana a la Casa Bardin amb un concert aquesta tarda per a trombó, clarinet i piano a càrrec de José Rafael Navarro, José Vicente Menor i Eduardo Ramírez. A més, demà tindrà lloc la presentació del documental Cicle de vida i rituals de dol del Museu de la Palabra de Banyeres de Mariola, un recorregut pels ritus i costums de la localitat, conservats al llarg de la història.

Informació i Foto: Diputació d’Alacant

noticiesdigitals

Deixa un comentari

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.

A %d bloguers els agrada això: