L’Institut Gil-Albert crea una nova convocatòria per incentivar i promoure la creació tèxtil contemporània

L’Institut Alacantí de Cultura Juan Gil-Albert ha creat el Premi Art Tèxtil Contemporani per incentivar, promoure i difondre el desenvolupament d’aquesta disciplina. El certamen està dotat amb 12.000 euros en premis i inclou una exposició col·lectiva amb els projectes seleccionats.

La vicepresidenta i diputada de Cultura, Julia Parra, ha manifestat que “aquesta nova proposta de l’IAC Juan Gil-Albert permetrà endinsar-se en el valor estètic i la versatilitat de la tradició tèxtil, molt lligada a la nostra província, ia més conèixer el treball d’artistes d’Alacant i de qualsevol lloc del món que treballen en la fusió de cultura i tradició”.

La nova proposta de l’IAC està adreçada a creadors i creadores d’art contemporani de qualsevol procedència, que es podran presentar al concurs de manera individual o col·lectiva. El termini per al registre de sol·licituds romandrà obert fins al proper 1 de setembre i es poden gestionar a través de la seu electrònica de l’Institut de Cultura https://iacjuangilalbert.sedelectronica.es

El principal objectiu d’aquesta nova convocatòria cultural, que ha comptat amb l’assessorament i el suport del Grup De Reüll encapçalat per Josep Ginestar, és donar suport a la creació plàstica i visual i, per això, el certamen compta amb una dotació de premis que es repartirà en un primer guardó de 6.000 euros i vint accèssits de 300 euros.

Les obres presentades hauran de ser de creació recent. D’altra banda, les tècniques, els temes i els formats seran lliures, únicament condicionats al fet que la seva exhibició sigui viable i que s’emmarquin en el concepte d’art tèxtil contemporani. L’obra guardonada amb el primer premi quedarà a disposició de l’Institut de Cultura durant tres anys, ubicada a les dependències de la seu, la Casa Bardin d’Alacant. Finalitzat aquest termini, l’autor podrà optar per la devolució de la peça o per la donació a l’IAC perquè passi a formar part dels seus fons.

Informació i Foto: Diputació d’Alacant

noticiesdigitals

Leave a Reply

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.

%d bloggers like this: