L´Institut Gil-Albert celebra el centenari del Mercat Central d´Alacant amb una xerrada entre arquitectes

L’Institut Alacantí de Cultura Juan Gil-Albert comença aquesta setmana amb una xerrada-conferència entre tres arquitectes reconeguts per commemorar el centenari del Mercat Central d’Alacant. A més, demà s’inaugura la nova exposició d’Art a la Casa Bardin amb obra de l’artista alacantí Miguel Bañuls.

El cicle ‘Patrimoni. Art en valor’ reunirà demà dimarts, a les 19.30 hores a la Casa Bardin, els arquitectes alacantins Alfredo Campello -investigador i divulgador de la història d’Alacant- i Alfonso Navarro -que va intervenir en la reforma integral de l’immoble a finals de els anys 80-. Tots dos oferiran el seu punt de vista particular i parlaran sobre la història del mercat municipal, un edifici d’estil eclèctic que data de principis del segle XX, projectat per Francisco Fajardo Guardiola i conclòs per Juan Vidal Ramos el 1922.

D’altra banda, la Casa Bardin acollirà dimecres, a les 19.30 hores, la inauguració de l’exposició ‘La música de les esferes’, de l’artista Miguel Bañuls i comissariada per Gertrud Gómez. Fins al 9 de gener es podrà visitar aquesta mostra que s’emmarca al concurs ‘Art a la Casa Bardin’.

També dimecres, s’ha organitzat una nova sessió del cicle Alacant una província de Festa que, en aquesta ocasió, es desplaçarà a la Casa del Fester de Benidorm per parlar sobre la versatilitat de les festes alacantines. A la jornada, que començarà a les 18.30 hores, participaran l’exregidor de Festes de Dénia, Francisco Carrió, el vicepresident del Patronat Municipal del Certamen Internacional d’Havaneres i Polifonia de Torrevella, José Antonio Quesada, la cap de Negociat de Festes del Ajuntament d’Elx, Immaculada Román, la coordinadora dels Escacs Vivents de Xàbia, Raquel Violero, i Francisco Llorens, expert a les festes patronals de Benidorm.

Informació i Foto: Diputació d’Alacant

noticiesdigitals

Leave a Reply

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.

%d bloggers like this: