L’Hospital La Fe rep tres premis Top 20 en les categories de Gestió Global, Cor i Implantació CIE-10

Informació i Foto: http://www.gva.es

L’Hospital Universitari i Politècnic La Fe ha rebut tres premis Top 20 en les categories de ‘Gestió Hospitalària Global’, ‘Àrea de Cor’ i ‘Implantació CIE-10-ÉS’ al prestigiós certamen Top 20, atorgat per la Consultora IASIST i en els quals es distingeix els millors centres sanitaris del país.

La gerent del Departament de Salut la Fe de València, Mònica Almiñana, Luis Martíner Dolz, director de l’Àrea de Cor, Bernardo Valdivieso, director de l’Àrea de Planificació, la directora d’Infermeria, Ana Vives, i la directora Econòmica, Rosaura Folch, de aquest mateix centre sanitari han recollit els guardons a Madrid.

Mònica Almiñana ha volgut agrair i dedicar aquests premis a tots els i les professionals del Departament de Salut La Fe que amb la seva dedicació i esforç “han aconseguit situar-nos entre els millors departaments i hospitals d’Espanya”.

Es tracta de la cinquena vegada consecutiva que la Fe obté aquest guardó per la seva gestió global, ja que porta rebent des de 2013.

L’Hospital Universitari i Politècnic La Fe és un centre sanitari amb gairebé 50 anys d’història. Està integrat en el Departament de Salut València La Fe, que compta amb 20 centres d’atenció primària, quatre punts d’atenció continuada i un centre d’Especialitats.

La Fe és l’hospital públic de referència per als més de 5 milions d’habitants de la Comunitat Valenciana. Disposa de 1.000 llits d’aguts i crítics i destaca per la seva activitat de referència, l’alta professionalitat dels seus més de 6.000 treballadors i el seu equipament d’alta tecnologia. A més, atén més de 3.000 pacients diaris en consultes externes, 1.000 pacients hospitalitzats i més de 700 a Urgències. Disposa de 15 unitats de referència acreditades pel Sistema Nacional de Salut i 3 xarxes Europees de Referència. Aquest Departament de Salut potencia les alternatives a l’hospitalització convencional amb capacitat de 120 llits / dia en hospitalització a Domicili, i 24 llocs i 30 llits de Cirurgia Sense Ingrés.

La Fe registra anualment més de 5.000 naixements, 40.000 intervencions quirúrgiques i 45.000 altes amb una estada mitjana de 6,59 dies. El 95% dels seus pacients es mostren satisfets de manera global amb l’atenció rebuda.

Durant 2016 l’equip directiu del Departament de Salut La Fe ha posat en marxa diverses iniciatives de gestió com la creació de 5 unitats de gestió clínica, la generació d’una comissió de pràctiques clíniques de valor, l’establiment de rutes assistencials en diabetis entre atenció primària i especialitzada amb l’ús de tecnologia big data per actuar de manera preventiva amb aquests pacients així com un projecte de millora de l’experiència del pacient denominat “Hospital Amable”. De la mateixa manera, durant 2016 es va reduir la demora quirúrgica 52 dies.

Per la seva banda, l’Àrea de Malalties Cardiovasculars és una de les que millor gestiona els resultats de salut dels pacients en el Departament de Salut La Fe i per aquest motiu ha estat premiada. Durant l’any passat els Serveis de Cardiologia, Cirurgia Cardíaca i Cirurgia Vascular, es van atendre al voltant de 3.500 ingressos hospitalaris i una mica més de 80.000 consultes externes, en els dos àmbits sobre un 55-60% de pacients van ser de fora del Departament de Salut València La fe.

En aquest període es van realitzar més de 1.900 intervencions quirúrgiques, incloent 570 intervencions cardíaques majors, 29 trasplantaments cardíacs, a més de la implantació de 57 assistències tipus ECMO i 18 assistències circulatòries a mig-llarg termini.

A destacar igualment en aquest període la realització de 850 procediments de cirurgia vascular tant oberta com endovascular, 35 d’ells en el sector carotidi, 60 aneurismes i més de 200 revascularitzacions aortoilíacas i de les extremitats. De la mateixa manera, durant l’any 2016, es van realitzar 839 procediments d’intervencionisme coronari percutani, 66 sobre cardiopatia estructural, així com 372 procediments d’ablació sobre arítmies cardíaques incloent procediments complexos sobre cardiopaties congènites i població pediàtrica.

Per a aquesta edició dels premis Top 20, s’ha convocat un guardó especial sobre la implantació el 2016 de la CIM-10-IES (Classificació internacional de malalties, desena versió) per determinar la classificació i codificació de les malalties i una àmplia varietat de signes, símptomes, troballes anormals, circumstàncies socials i causes externes de danys i / o malaltia. Aquest premi ha recaigut en l’Àrea de Planificació de l’Hospital La Fe per l’informe de qualitat presentat.

146 Hospitals nominats als 53 guardons lliurats en els Top 20

Al programa Hospitals Top 20-2017 han participat de forma voluntària 146 hospitals, procedents de 15 comunitats autònomes. L’objectiu del programa ha estat realitzar una avaluació dels hospitals basada en indicadors objectius i oferir al sector sanitari un “benchmark” que sigui d’utilitat per a millo

noticiesdigitals

Leave a Reply

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.

%d bloggers like this: