El Consell i l’equip de govern de Vinaròs acorden intensificar les accions per assegurar 2,34 milions a en inversions

Informació i Foto: http://www.gva.es

El conseller d’Hisenda i Model Econòmic, Vicent Soler, i l’equip de govern de l’Ajuntament de Vinaròs han acordat intensificar les accions conjuntes perquè el municipi no es vegi a abocat a perdre 2,34 milions a en ajudes del Pla d’Inversió Productiva en Municipis (PIP), un programa aprovat en el seu dia per l’anterior Consell que havia d’haver estat executat en 2011, però que es va dissenyar amb múltiples deficiències i es va gestionar inadequadament, de manera que es van incomplir les previsions d’execució, fins al punt que anualment es prorrogava els projectes.

L’actual Consell ha donat termini als alcaldes fins a juny de 2019 perquè modifiquin els projectes amb la finalitat de fer viables i útils.

Vicent Soler ha mantingut una reunió amb l’alcalde de Vinaròs, Enric Pla, així com amb el primer tinent d’alcalde, Guillem Alsina; el regidor d’Urbanisme, Jan Valls, i el regidor de Medi Ambient, Jordi Moliner. A la reunió ha assistit també el delegat del Consell a Castelló, Adolf Sanmartin. En la trobada, s’ha decidit accelerar al màxim la licitació del PIP de Vinaròs, per tal d’assegurar que el projecte estigui acabat abans que es compleixi el termini, al juny de 2019.

Els fets s’han precipitat davant la sentència del Jutjat Contenciós Administratiu de Castelló que ha anul·lat el ple que va aprovar al juny de 2016 el canvi de projecte del Pla PIP consistent a passar del carril lúdic aprovat en l’anterior legislatura a una piscina coberta. L’aprovació de la demanda, presentada pel grup municipal popular de l’Ajuntament de Vinaròs, ha suposat que no es pugui dur a terme la piscina municipal coberta i que a hores d’ara quedin en l’aire els 2,34 milions d’inversió previstos en el PIP que corresponen a Vinaròs.

Davant d’aquesta situació i, especialment, davant el risc de perdre els fons del PIP, des de l’equip de govern de Vinaròs s’ha decidit tornar a iniciar els tràmits que permetin reprendre el projecte anterior, consistent en la construcció d’un carril lúdic.

“Des de la Conselleria d’Hisenda i Model Econòmic valorem l’exercici de responsabilitat realitzat per l’equip de govern de Vinaròs, que està defensant les inversions que han d’anar al seu municipi, fet que suposa defensar els drets de tots els vinarossencs”, ha assenyalat el conseller d’Hisenda i Model Econòmic, Vicent Soler.

Per la seva banda, l’alcalde de Vinaròs, Enric Pla, ha assenyalat: “Després de l’anul·lació del projecte pel recurs del grup popular, tot i que els tràmits de fons eren correctes com demostra la seva acceptació pel Consell, és necessari unir forces per aprofitar la inversió perquè, en cas contrari, no només haurem perdut un any de temps, sinó que a més perdrem unes inversions crucials per a la nostra ciutat en època de pressupostos tan ajustats “.

“Des d’aquest equip de govern volem és el millor per Vinaròs i això suposa no posar traves a cap inversió que pugui venir a la nostra ciutat i aprofitar fins a l’últim euro per invertir en millores que facin més fàcil la vida dels ciutadans i ciutadanes”, ha assenyalat Pla.

El 2009, des de l’equip de govern de l’Ajuntament de Vinaròs es va presentar un projecte en el marc del Pla PIP per a la construcció d’una piscina municipal. El 2013 el nou equip de govern de l’Ajuntament de Vinaròs va demanar substituir el projecte de la piscina coberta per un carril lúdic.

En 2016, l’actual equip govern municipal va sol·licitar, a través del Decret Llei 3/2016 que permetia la reorientació de projectes, la volta al projecte original de construcció d’una piscina projecte, una iniciativa que ara ha de revertir per l’anul·lació del ple que la aprovar motivada per la demanda presentada pel grup popular a l’Ajuntament.

noticiesdigitals

Leave a Reply

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.

%d bloggers like this: