L’Hospital d’Elda posa en funcionament el nou equip de ressonància magnètica valorat en més d’un milió d’euros

L´Hospital General Universitari d´Elda ha posat en funcionament el nou equip de ressonància magnètica d´última generació, adquirit per la Conselleria de Sanitat Universal i Salut Pública a través del Pla d´Inversions en Equips d´Alta Tecnologia del Sistema Nacional de Salut (Inveat).

Aquest nou equip, valorat en 1.034.550 euros, ja ha atès aquesta setmana els seus primers pacients i substitueix l’anterior obsolet després de més de setze anys d’ús. L’Hospital d’Elda es converteix així en un dels primers hospitals públics de la Comunitat Valenciana a posar en marxa una nova ressonància del pla Inveat.

Per posar en funcionament el nou equipament, s’han dut a terme obres d’adequació que han tingut un cost de 235.587 euros. Les obres han consistit en la preparació i el condicionament de la sala, així com de les instal·lacions de la unitat que depèn del Servei de Radiodiagnòstic hospitalari.

Es tracta d’un equip d’última generació, Signa Voyager 1.5T AIR Edition, que compta amb els darrers avenços tecnològics el que suposarà una millora considerable en la capacitat de diagnòstic i, per tant, en l’atenció dels pacients i detecció precoç determinades patologies.

La nova ressonància magnètica de 1,5 T amb túnel de 70 cm disposa d’un equip de música adaptable al de ressonància que permet proporcionar relax al pacient, compatible amb totes les seqüències. A més, compta amb bobines flexibles que permeten enrotllar-se sobre elles mateixes per a ergonomia del pacient.

Així mateix, l’equip disposa d’un sistema amb intel·ligència artificial que permet fer el postprocés de la imatge de manera automàtica i un programari amb aprenentatge profund que identifica automàticament estructures anatòmiques per prescriure els talls necessaris per al cervell i el genoll.

La Conselleria de Sanitat Universal i Salut Pública va adjudicar els 29 equips de ressonància magnètica contemplats al Pla d’Inversions en equips d’Alta Tecnologia del Sistema Nacional de Salut (Pla Inveat) i del Pla de Recuperació, Transformació i Resiliència, finançat per la Unió Europea -Next Generation EU.

Informació i Foto: Generalitat Valenciana

noticiesdigitals

Leave a Reply

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.

%d bloggers like this: