L’Hospital de Sagunt estrena nous quiròfans d’Urgències, l’àrea Maternoinfantil i la sala d’Hematologia-Oncologia

La consellera de Sanitat Universal i Salut Pública, Ana Barceló, ha visitat el departament de salut de Sagunt, que ha portat a terme diverses actuacions de millora dins del Pla de Dignificació d’Infraestructures, tant en l’àrea hospitalària com en Atenció Primària.

La consellera ha visitat en primer lloc el Centre de Salut Integral de Sogorb, que presta servei a la zona de l’Alt Palància i en el qual s’ha habilitat un espai específic per ubicar la base del SAMU, que fins a la data es mantenia en una caseta provisional prefabricada.

El centre ha remodelat també la sala d’extraccions i la zona de radiodiagnòstic amb una nova sala de radiologia simple, «el que redundarà en una millor atenció als pacients i reflecteix la clara aposta d’aquest Consell per la millora de l’Atenció Primària», ha assenyalat Barceló.

Acompanyada del gerent del departament de salut, José Luis Chover, la titular de Sanitat ha visitat a continuació l’Hospital de Sagunt, que recentment ha posat en funcionament els nous quiròfans d’urgències després de les obres de condicionament que han suposat una inversió propera als 900.000 euros, entre l’obra i l’equipament.

Es tracta de la primera vegada que s’emprèn la reforma dels quiròfans d’Urgències des que es va obrir el centre hospitalari en l’any 1982. «És sens dubte una de les principals actuacions que es van a realitzar dins del Pla de Dignificació d’Infraestructures sanitàries i ens ha permès disposar d’uns quiròfans moderns i adaptats a totes les normatives que exigeix ​​la Unió Europea «, ha manifestat Ana Barceló.

Cal recordar que, a través d’aquest Pla d’Dignificació d’Infraestructures, en el període 2016-2019 la conselleria haurà destinat al departament prop de 6 milions d’euros per a equipament, reformes i mesures d’eficiència energètica, que redundaran en una major qualitat de la prestació assistencial.

José Luis Chover, gerent del departament de salut, ha explicat que s’han habilitat també quatre llocs per al despertar del pacient després de les intervencions. «L’hospital de Sagunt compta des d’aquest moment amb uns quiròfans moderns, adequats als nous temps i amb un equipament que garanteix la qualitat de les instal·lacions», ha destacat.

La intervenció s’ha realitzat en tres subfases que han permès en tot moment garantir el servei assistencial a l’àrea Urgències. La primera d’elles va contemplar la creació de dues noves sales de cures, un magatzem i l’Aula de Formació de Residents. També s’ha habilitat l’accés a Urgències amb portes automàtiques de doble fons, amb l’objectiu d’aïllar millor l’àrea, mentre que la porta anterior s’ha mantingut per a ús exclusiu de pacients traslladats en ambulància.

En segon lloc s’ha reformat l’Admissió d’Urgències, la sala de zeladors i de seguretat, mentre que en l’última s’han emprès les obres pròpies d’adequació dels dos nous quiròfans d’Urgències, que han guanyat espai respecte als anteriors i estan equipats amb l’última tecnologia. L’actuació també ha permès la incorporació d’un box de crítics ampli i tecnològicament ben dotat en el servei d’urgències generals. Durant el temps de condicionament de l’àrea d’Urgències, les intervencions s’han realitzat en el bloc quirúrgic central ubicat a la primera planta.

Àrea Maternoinfantil i Sala d’Hematologia-Oncologia

L’hospital de Sagunt ha estrenat també l’àrea maternoinfantil. Així, després de la posada en marxa al mes de juny dels nous sales de parts, l’adequació de l’àrea ha suposat una important reforma de les habitacions, eliminant els nius i convertint-les en individuals per destinar-les a Oncologia i Hematologia.

D’aquesta manera, les habitacions també individuals que formaven la zona oncològica, passen a ser la nova sala de Maternitat, que està situada al costat de Pediatria i sales de part. «No només hem aconseguit una millora gràcies a la reforma que s’ha dut a terme, sinó també una important racionalització dels espais», ha conclòs la consellera.

Informació i Foto: Generalitat Valenciana

Deja un comentario

Este sitio usa Akismet para reducir el spam. Aprende cómo se procesan los datos de tus comentarios.

A %d blogueros les gusta esto: