L’Hospital Clínic de València incorpora una Gammacàmera d’última generació dins del pla INVEAT

El Servei de Medicina Nuclear de l’Hospital Clínic Universitari de València ha incorporat una nova Gammacàmera SPECT-TC. Es tracta d’un equip emmarcat al Pla INVEAT i que ha comptat amb un pressupost de 752.509,89 euros més 211.872 euros per al projecte, la direcció d’obra i l’execució de l’obra. Actualment, l’equip està en fase de muntatge.

El nou equip permet fer tot tipus d’exploracions diagnòstiques de medicina nuclear en patologia oncològica i no oncològica i tant en adults com en pacients pediàtrics. Entre les indicacions de l’equip hi ha la patologia osteoarticular, cardiovascular, neurològica, renal, digestiva, respiratòria, endocrina, així com exploracions en relació amb intervencions quirúrgiques de cirurgia radioguiada, com són la detecció del gangli sentinella o exploracions per a la valoració prèvia i posterior a determinats tipus de tractament.

Per mitjà d’aquest equip, el pacient rep, generalment mitjançant una injecció intravenosa en una vena perifèrica, una petita dosi (adaptada al pes i l’edat del pacient) d’un traçador radioactiu, que es fixa a l’òrgan a estudiar. La Gammacámara localitza aquesta activitat radioactiva als òrgans i teixits, detectant canvis funcionals a nivell molecular, que solen ser més precoços que els canvis anatòmics que detecten altres tècniques diagnòstiques. A més, aquest nou equip SPECT-TC, en incorporar el component TC permet una localització més precisa de les lesions i un diagnòstic més exacte.

El Servei de Medicina Nuclear de l’Hospital Clínic de València atén una població aproximada de 700.000 habitants, corresponents al Departament Clínic-Malvarrosa i als Departaments de Salut de Sagunt i Gandia, per als quals actua com a Centre de Referència per a tots els procediments diagnòstics i terapèutics de Medicina Nuclear.

Aquest dispositiu forma part del Pla d´Inversions en Equips d´Alta Tecnologia del Sistema Nacional de Salut (INVEAT) per a la Comunitat Valenciana que, amb una inversió total de 81 milions, contempla la substitució o ampliació d´un total de 79 equipaments tecnològics d´avantguarda empleats per al diagnòstic de gran nombre de patologies i per al tractament de pacients.

A més d’aquesta nova Gammacámara, i també dins del Pla INVEAT, l’Hospital Clínic de València incorporarà dos TAC (un ja està incorporat), dos angiògrafs i dues ressonàncies magnètiques, a la qual cosa cal sumar-hi una ressonància i un TAC per a l’Hospital Malvarrosa .

Informació i Foto: Generalitat Valenciana

noticiesdigitals

Leave a Reply

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.

%d bloggers like this: