El PP aconsegueix a Oropesa un acord per rebaixar l’IBI als veïns el 2023 en un escenari econòmic amb inflació desbocada

El Partit Popular d’Oropesa ha aconseguit un acord en ple per rebaixar l’IBI de naturalesa urbana als veïns de la localitat l’exercici 2023. La iniciativa, presentada i defensada pel portaveu del PP a la localitat, Rafael Albert, es va debatre a l’últim ple amb el desig de “estudiar una rebaixa de l’impost que és el més atractiu per a les famílies d’Orpesa”.

La proposta, tal com ha explicat el regidor del PP i president local del partit, “és realista i totalment assumible”. Tal com defensa Rafael Albert, “hi ha 14.090.935,20 euros disponibles a l’ajuntament per poder fer front a aquesta rebaixa. I en un moment en què les famílies paguen preus desbocats pels carburants, que la inflació s’ha desbocat, que la cistella de la compra s’acosta al 12% i que l’electricitat s’ha convertit en un article de luxe, és urgent implementar mesures fiscals que rebaixin les tensions econòmiques que sotmeten les famílies”.

És per això, assenyala Albert, “que el PP sempre estarà al costat dels veïns d’Orpesa plantejant mesures que els facin la vida més fàcil davant d’un Govern d’Espanya que en mans del PSOE que els asfixia a força de pujades de impostos, taxes, preus públics o productes de primera necessitat”. I “Oropesa, gràcies a la bona gestió del PP, té estalvis sobrats per afrontar una baixada de l’IBI que alleugi les famílies”.

Per això, “hem tornat a plantejar aquest any la mateixa moció que el 2021 i que el PSOE i Ciutadans ens van tombar. En aquesta ocasió, recolzant-nos a la decisió de la Comissió Europea d’autoritzar la suspensió de les regles fiscals un any més per la guerra d’Ucraïna. Ara només queda que aquest acord per estudiar la rebaixa fiscal de l’IBI es tradueixi en fets. En una decisió que permeti que el 2023 les famílies vegin rebaixat l’impost i que permeti traduir l’asfíxia per alleugeriment econòmic”.

En aquest sentit, “des del PP vigilarem que en els propers mesos s’inicien els treballs per reduir aquest gravamen i modificar l’ordenança. I aquest tràmit s’ha de formalitzar entre el setembre i l’octubre perquè s’aprovi el nou text i pugui entrar en vigor per al proper any”. “Les famílies d’Orpesa ho agrairan perquè els diners més ben invertits són els que estan a la butxaca dels nostres veïns”.

Informació i Foto: PP Castelló

noticiesdigitals

Leave a Reply

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.

%d bloggers like this: