L’Hospital Clínic de València comença a fer trasplantaments renals

L’Hospital Clínic Universitari de València ha realitzat el seu primer trasplantament renal després que obtingués l’autorització oportuna com a centre trasplantador. Suposa una fita per al centre valencià que se suma així als dos hospitals de la ciutat de València que ja feien aquest tipus de trasplantaments, l’Hospital la Fe i l’Hospital Doctor Peset. La incorporació d’aquesta activitat de trasplantament renal suposarà millorar les xifres i, amb això, la supervivència i la qualitat de vida de moltes persones.

L’Hospital Clínic realitza explants d’òrgans des de l’any 1980, una activitat que s’ha incrementat un 200% des de l’any 2015. A més, l’hospital ha estat pioner implantant la donació en asistòlia controlada (DAC) mitjançant el dispositiu ECMO (oxigenació per membrana extracorpòria). També desenvolupa des de l’any 2018, juntament amb l’Hospital La Fe, el programa d’ECMO mòbil per a donació en asistòlia controlada, un programa en què equips dels dos centres es desplacen a qualsevol centre de la Comunitat per poder dur a terme aquest tipus de donació.

“Estem molt satisfets i orgullosos que l’Hospital Clínic de València passi a augmentar la llista dels centres trasplantadors de la Comunitat i permeti incrementar encara més les bones dades de trasplantaments d’òrgans que ja registrem. Suposa a més un reconeixement a la feina duta a terme per part de tots els professionals durant tots aquests anys quant a donació i trasplantament” ha b

Per la seva banda, José Luis Górriz, cap de Servei de Nefrologia de l’Hospital Clínic de València ha explicat que “Espanya és el país amb més taxa de donació d’òrgans al món i amb més taxa de realització de trasplantaments renals. Però cada vegada es sumen nous reptes per mantenir aquest primer lloc mundial. El primer repte és aconseguir optimitzar els òrgans en un sistema en què la donació en asistòlia suposa el 35% de les donacions”. En aquesta situació, ha prosseguit, l’escurçament del temps que passa des que s’extreu l’òrgan i s’implanta és crucial per als resultats del trasplantament renal. En aquest context, una adequada estratègia logística i de col·laboració entre centres trasplantadors permetrà un millor aprofitament dels òrgans a la Comunitat Valenciana” ha afegit José Luis Górriz.

De la mateixa manera, ha posat èmfasi en la importància del treball conjunt entre centres. “Aquest treball conjunt entre hospitals és necessari per mantenir un creixement continu en la donació i trasplantaments i millorar en les llistes d’espera de pacients pendents d’un òrgan”.

“La realització de trasplantament renal a l’Hospital Clínic Universitari de València implica que ha existit un treball conjunt i exitós de múltiples serveis i tots els estaments sanitaris de l’hospital per poder oferir resultats òptims als pacients amb malaltia renal”, ha explicat José Luis Górriz.

Un 42,8% més de trasplantaments el primer trimestre a la Comunitat

La incorporació de l’hospital Clínic Universitari als hospitals que fan trasplantament renal i les noves estratègies plantejades per la Conselleria de Sanitat i Salut Pública tenen l’objectiu de millorar la taxa de trasplantament renal a la Comunitat.

Durant els tres primers mesos d’aquest any, la Comunitat Valenciana ha incrementat la seua activitat trasplantadora un 42,8% i s’ha registrat un 12,2% més de donants d’òrgans respecte al primer trimestre del 2021.

En aquest sentit, de gener a març, els hospitals valencians han realitzat 79 trasplantaments de ronyó, 32 hepàtics, 12 cardíacs, 15 de pulmó i 2 de pàncrees.

Informació i Foto: Generalitat Valenciana

noticiesdigitals

Leave a Reply

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.

%d bloggers like this: