L’Hemisfèric ofereix aquest cap de setmana els planetaris en directe ‘Las Nocturnas de invierno’ i ‘Astromenuts’

L’Hemisfèric ofereix cada cap de setmana un planetari en directe per a públic general amb ‘Las Nocturnas de invierno’ i també la sessió infantil ‘Astromenuts’ per a edats compreses entre els 3 i 6 anys.

Els dissabtes a les 20 hores fins al 12 de març es fa el planetari ‘Les Nocturnes d’hivern: música i astronomia’. Guiats per la narració en directe d’un educador, es mostren alguns dels llocs més fascinants del cel hivernal, com les nebuloses més brillants, hi ha històries mitològiques, curiositats de l’astronomia com és el naixement, evolució i mort de les estrelles o alguns dels planetes més estranys.

‘Astromenuts’ se celebra els diumenges a les 12 hores, és una sessió especial per a públic entre 3 i 6 anys que els introdueix de manera divertida a les ciències de l’espai a través de dibuixos, històries i animacions. L’Hemisfèric descobreix així els secrets del dia i la nit, les fases de la Lluna, el sistema solar i algunes de les meravelles que tanquen les constel·lacions.

Properes conferències sobre astronomia al Museu de les Ciències

El Museu de les Ciències ha organitzat el 2022 un nou programa de conferències dedicat a l’astronomia, de lliure accés amb inscripció prèvia (consulteu aquí). El dijous 20 de gener està prevista la primera xerrada titulada ‘Més enllà de les estrelles. El making of de la pel·lícula que serà impartida pel cineasta Gonzalo Gurrea. L’activitat començarà a partir de les 19 hores a l’Auditori Santiago Grisolía del Museu.

La pel·lícula documental ‘Més enllà de les estrelles. Fotografiant un forat negre’, estrenada amb èxit al passat Festival de la Seminci i projectada a cinemes, conversa amb els físics més prestigiosos del nostre país, incloent-hi diversos que van intervenir en l’obtenció de la imatge i indaga en les seves motivacions personals amb l’objectiu donar resposta a aquestes preguntes tan fonamentals. El director, el cineasta Gonzalo Gurrea, explicarà al públic el procés de creació de la pel·lícula i l’experiència del rodatge.

La següent conferència serà el dijous 10 de febrer. Isabel Cordero, doctora en Astrofísica de la Universitat de València, impartirà la conferència ‘Explorant l’univers amb les ones gravitatòries: present i futur’. Al final, si les condicions meteorològiques ho permeten, es farà una observació de la Lluna Gibosa al Jardí d’Astronomia de l’Umbracle a càrrec de l’Associació Valenciana d’Astronomia (AVA).

Informació i Foto: Generalitat Valenciana

noticiesdigitals

Leave a Reply

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.

%d bloggers like this: