L’exposició itinerant ‘Exili Il·lustrat’ de l’IVAJ torna al juliol a Bonrepòs i Mirambell i Foios

L’Institut Valencià de la Joventut (IVAJ), mitjançant el programa ‘M’importa. Educació en Valors ‘, reprèn en la primera quinzena de juliol l’exposició itinerant’ Exili Il·lustrat ‘en els ajuntaments de Bonrepòs i Mirambell i de Foios.

Es reprenen així les noves destinacions de l’exposició, la programació va ser interrompuda en el mes de març per l’estat d’alarma provocat per la COVID- 19 i les sol·licituds estan obertes des de la fase 3 de la desescalada.

La iniciativa ‘Exili Il·lustrat’ es vincula amb la memòria democràtica i, a el mateix temps, convida a una reflexió sobre les persones refugiades a l’actualitat, que fugen de les guerres, la intolerància, les catàstrofes o de la fam.

L’exposició és una galeria de 36 vides dibuixades per 36 il·lustradors i il·lustradores dels més variats estils, que representen a personatges que van marxar a l’exili entre les que es troben Luis Buñuel, Juan Negrín, Manuel Azaña, Clara Campoamor, Antonio Machado o Rafael Alberti , entre d’altres.

La mostra amb il·lustracions de cos sencer i dimensions gairebé reals recorda rellevants personalitats obligades a marxar d’Espanya i a refugiar-se en altres països.

El calendari expositiu comença de el 7 a l’12 de juliol a la sala d’l’Ajuntament de Bonrepòs i Mirambell (carrer Marià Benlliure, 12) i de l’14 a el 19 de juliol a la sala d’actes de l’Ajuntament de Foios (carrer Doctor Millán, 2), ambdues mostres sol·licitades a través de la Mancomunitat el Carraixet.

‘Exili I · lustrat’ va néixer de la col·laboració de al Centre Cultural La Nau, comissariada per MacDiego, com un homenatge als més de 500.000 homes i dones, la majoria anònims, que es van veure obligades a abandonar el territori espanyol a l’acabar la Guerra Civil .

A més, a través de la sèrie ‘M’importa d’Educació en Valors’, s’acompanya amb una guia didàctica explicativa de les biografies i de sensibilització sobre les persones refugiades a l’actualitat.

Ajuntaments, entitats socials, centres juvenils interessats en apropar tant l’exposició ‘Exili Il·lustrat’como’ Noemtoqueselwhatsapp ‘poden sol·licitar-telemàticament a través del web de el programa

 

 

 

Inforamció i Foto: Generalitat Valenciana

noticiesdigitals

Leave a Reply

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.

%d bloggers like this: