L’exposició itinerant “Entrenar la mirada feminista” es pot veure aquesta setmana al Palauet d’Aiora, al marc del 8M

En el marc de la celebració del 8 de març, Dia Internacional de les Dones, el Palauet d’Ayora acull aquesta setmana l’exposició itinerant Entrenar la mirada feminista, amb il·lustracions de l’artista Marta Colomer-Tutticonfetti. La regidora d’Igualtat i Polítiques de gènere i LGTBI, Lucía Beamud, i la regidora de Serveis Socials, Isabel Lozano, han visitat aquest dilluns aquesta mostra que, a més de l’exhibició al públic, també s’ha concebut com un recurs formatiu i divulgatiu que pot ser sol·licitat per ser utilitzat per part d’entitats, centres escolars o associacions ciutadanes.

L’exposició ha estat preparada pel Servei Municipal d’Igualtat i Polítiques inclusives amb finalitat pedagògica i de sensibilització. L’objectiu és promoure la detecció de totes aquelles desigualtats entre dones i homes que es produeixen a la vida quotidiana i en diferents àmbits (televisió, art, ciències, o videojocs… entre d’altres). Tal com ha explicat la regidora Lucía Beamud, “per actuar i posar fi a aquestes situacions de desigualtat, cal començar per ser conscients que existeixen i de com es produeixen, ja que moltes vegades quotidianes quedin amagades o no es percebin com a tals” . Amb aquest objectiu, s’ofereix una sèrie d’imatges per a la reflexió i una sèrie de conceptes de reflexió, que constitueixen una fórmula “molt visual i actual”, en paraules de Beamud.
L’exposició s’adreça a tot tipus de públic a partir de 12 anys. Consta de 12 panells amb imatges al·lusives als micromasclismes del dia a dia, que poden suscitar el diàleg i la reflexió. . “La finalitat d´aquesta iniciativa és posar al mapa aquells conceptes feministes que marquen i assenyalen les desigualtats i les dificultats que tenim les dones per tenir igualtat d´oportunitats”, ha explicat la regidora. “Parlem de la taxa rosa, de l”efecte Matilda’, del què és la representació de les dones a l’art, a la cultura, a la ciència… I tota aquesta reflexió, amb dades concretes i una mirada d’igualtat”, ha afegit .
La mostra estarà oberta al públic al Palauet d’Aiora fins al proper 10 de març, i un cop conclogui podrà ser exhibida i treballada per qualsevol entitat o centre educatiu que ho sol·licite. El termini per fer les peticions comença avui des de la seu electrònica.
El material de l’exposició consta de dotze panells enrotllables i transportables de 200×100 centímetres, que han estat elaborats tant en valencià com en castellà. A la seu electrònica es detallen les condicions de préstec (recollida i devolució dels extensibles, i compromís d’instal·lar-los en un lloc segur, custodiar-los i cuidar-los per evitar-ne el deteriorament). Estan disponibles per a qualsevol centre educatiu, entitats i associacions o qualsevol edifici municipal: biblioteques, alcaldies de poble, centres de gent gran, centres de joventut… etc.
Abans de la seva arribada al Palauet d’Aiora, l’exposició itinerant “Entrenar la mirada feminista” es va exhibir a la sala del Consell dels Dons i per la Igualtat (el 28 de febrer passat); i al pati d’entrada de les dependències municipals d’Amadeu de Savoia (Tabacalera), de l’1 al 3 de març. A més, durant aquesta setmana, a més de la mostra al Palauet d’Aiora, es realitzen exposicions paral·leles també al CEIP Alejandra Soler, ia la seu de l’Alcaldia de Castellar-L’Oliveral (edifici La Cebera).
La Regidoria d’Igualtat ha previst aquest any diverses activitats al voltant del 8M. Ahir diumenge es va celebrar una taula rodona amb dones migrants residents a València, que són les protagonistes de la campanya d’aquest any. Aquesta tarda, a les 18 hores, el Complex Esportiu Cultural La Concha acollirà la conferència “L’impacte de la rebel·lió de les dones iranianes”, que impartirà la professora, escriptora i periodista iranià Nazanín Armanian. I el proper 8 de març, l’Ajuntament distingirà les dones de la festa, en un acte que se celebrarà al Saló de Cristalls de l’Ajuntament.

Informació i Foto: Ajuntament de Valencia

noticiesdigitals

Leave a Reply

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.

%d bloggers like this: