L’èxit de les jornades tofoneres de la Diputació de Castelló enforteix el projecte Castelló Ruta de Sabor

Informació i Foto: http://www.dipcas.es

L’èxit de públic que estan tenint les jornades tofoneres de la Diputació de Castelló enforteix l’aposta del Govern Provincial per posicionar els productes de qualitat de la província com a via de desenvolupament i de futur dels pobles de Castelló, a través de la marca Castelló Ruta de Sabor. Així, el Govern Provincial continuarà avui al Cedes d’Albocàsser el cicle formatiu que fomenta la tubericultura i multiplicarà el seu efecte dinamitzador en el territori.

El diputat responsable, Pablo Roig, ha destacat la necessitat d ‘ “aprofitar totes les oportunitats que brinda al nostre interior el cultiu d’aquest preuat fong. L’èxit de públic que tenim en cadascuna de les sessions que ja s’han dut a terme al Centre Cedes de Lucena, en el de Morella i en l’edifici de Noves Dependències de la Diputació a Castelló, demostra que hi ha molt interès en els nostres pobles per explorar les oportunitats que brinda el cultuvo d’aquest preuat fong “.

Cal recordar que aquesta iniciativa forma part de l’impuls del Govern Provincial als recursos que ofereix Castelló per dinamitzar el territori per tal de multiplicar les oportunitats de desenvolupament de l’interior de la província.

Posicionar l’interior com a referent
Avui continuarà aquest cicle per aprofitar tot el potencial de desenvolupament rural de la tubericultura i que permetrà que la Diputació sumi arguments a l’hora de “posicionar el nostre interior com a referent en la producció i coneixement d’aquest preuat fong obrint-li d’aquesta manera nombroses oportunitats de futur a aquests pobles “.

Cal destacar que el curs va dirigit a totes aquelles persones interessades en aprofundir els seus coneixements sobre la tòfona, des d’estudiants, emprenedors, agricultors o professionals del sector agrícola o forestal. La inscripció gratuïta al curs s’ha de formalitzar al correu castelloterradetrufes@dipcas.es.

Ja s’han realitzat aquests dies dues de les Jornades Tècniques Formatives ‘Establiment i viabilitat de plantacions tofoneres’ al Centre CEDES de Llucena i en el de Morella amb un gran seguiment de públic, avui tindran lloc a Albocàsser i el 19 de gener al centre de Desenvolupament, Informació i Promoció Rural de l’Alt Palància en Vilanova de la Reina.

Servei d’Assessorament en Truficultura

Dins la línia de promoció i posada en valor de la tòfona com a element vertebrador del turisme a la zona de l’interior, la Diputació va crear el Servei d’Assessorament en Truficultura mitjançant el qual ofereix atenció presencial, telefònica o per e-mail a l’agricultor que compta amb una plantació tofonera. “Es tracta de reforçar la tòfona com una alternativa econòmica sostenible per a les comarques de l’interior de la província”, ha explicat Roig.

noticiesdigitals

Leave a Reply

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.

%d bloggers like this: