L’estabilitat mental de l’adolescència centra el XXIII Fòrum d’Orientació de Florida Universitària

Florida Universitària ha celebrat avui la XXIII Edició de l’Fòrum d’Orientació, un esdeveniment anual que s’ha consolidat en el sector de l’Educació com a punt de trobada de professionals que volen conèixer experiències diferents per aconseguir resultats diferents. La trobada pretén fomentar iniciatives, reflexions i, en definitiva, ajudar les persones professionals de l’educació en la superació dels reptes que van sorgint en el seu sector per millorar en el benestar de l’alumnat i en el seu aprenentatge.

La directora de Florida Universitària Mercedes Ferrer juntament amb les orientadores de Florida Secundària i d’Estudis Superiors, Concha Montesinos i Marcel.la Senent, van presentar la nova edició als assistents destacant la necessitat de conèixer i aprendre dels trastorns mentals que afecten a l’adolescència per saber com treballar amb ells i ajudar a famílies i alumnat a superar-los.

A través d’una ponència marc, que aquest any s’ha centrat en la petició de les persones orientadores a ‘La Estabilitat Mental de l’alumnat adolescent’, i posteriorment amb un panell d’experts, es va abordar una concepció global i concreta sobre el que estan fent diferents especialistes de l’educació al voltant d’aquesta qüestió que tant preocupa docents i famílies.

En aquest sentit, Andrea Victòria Arciniegas, metgessa especialista en Neurofisiologia Clínica, va emmarcar el concepte de salut mental, des del punt de vista de la neurobiologia. Va parlar de com les senyals silencioses s’han incrementat en temps de pandèmia entre l’alumnat. “Cal gestionar adequadament l’ansietat i la depressió dels adolescents, identificar les emocions, gestionar-les però també desenvolupar l’art d’escoltar”, comentava Arciniegas.

També es va comptar amb un panell d’experts on es van concretar diferents qüestions. En aquest panell va participar el Grup Obertament, dedicat a la lluita contra l’estigma i la discriminació de persones amb algun problema de salut mental, els Serveis Socials de l’Ajuntament de Sueca, i José Carlos Peláez, psiquiatre especialitzat en l’etapa infantil i adolescent.

Peláez va comentar el desenvolupament legislatiu que s’aplica a totes les comunitats i ha advocat per una major implantació en els centres educatius, que cada vegada mostren més preocupació per aquest tipus de necessitats.

Florida Universitària, organitza en col·laboració amb Florida Secundària i amb Xúquer Centre Educatiu, aquesta jornada com una oportunitat de conèixer experiències diferents en educació. La cooperativa valenciana ha estat pionera en consultar i en fomentessin aquest tipus d’iniciatives, aliances entre professors i professores, reflexions, que ajudaran als departaments d’orientació en el coneixement i servei a l’alumnat.

El contacte amb l’alumnat sempre ha estat una prioritat per Florida Universitària, Florida Secundària i Xúquer Centre Educatiu ja que el seu objectiu principal és l’orientació i el benestar de l’alumnat. Per aquest motiu, presta atenció i porta el seguiment detallat de cada un dels alumnes i alumnes dels seus centres, assessorant i acompanyant-los en el desenvolupament de les seves competències, desenvolupament professional i en la seva recerca d’ocupació.

Informació i Foto: Florida Universitaria

noticiesdigitals

Leave a Reply

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.

%d bloggers like this: