Les xifres de mobilitat internacional de la UA ja superen la mitjana anual pre pandèmica

Les darreres convocatòries de mobilitat internacional de la Universitat d’Alacant donen noves dades d’interès sobre les preferències i els canvis de tendències entre l’alumnat de la UA que sol·licita aquests programes de mobilitat europea i global, i l’alumnat estranger que escull la UA per cursar part dels seus estudis.

La vicerectora de Relacions Internacionals i Cooperació per al Desenvolupament de la UA, Rosa María Martínez, detalla que, tancada la convocatòria 2022/2023 de mobilitat internacional UA i analitzades les dades, “comptem amb prop de 1200 alumnes, entre els quals sortiran i els que vindran, a través dels programes de mobilitat Erasmus (mobilitats a Europa/UK i fora d’Europa (acció Ka171); mobilitat global i el programa nacional SICUE”.

El passat curs 2021/2022 va comportar unes xifres de mobilitat a la UA superiors a la mitjana anual vigent abans de la pandèmia, una tendència es consolida aquest any. La vicerectora puntualitza que “en una comparativa de dades entre les convocatòries del passat any i del present curs, comprovem que les xifres del total d’alumnat mobilitzat (entrant i sortint) es manté pràcticament igual (1149 a l’anterior convocatòria i 1130 a l’actual ) i aquest any augmenten els alumnes sortints de la UA tant en mobilitat global (passen de 88 l’any passat a 117 aquest curs) i al programa nacional SICUE (que augmenta de 151 a 176)”

Rosa María Martínez Espinosa Pel que fa a les novetats, Rosa María Martínez detalla que s’ha produït un canvi de tendència amb el Regne Unit, una ruptura de l’equilibri d’anys anteriors entre enviats i rebuts, amb tot just alumnat de la UA que sol·licita aquest any anar-hi país i una gran xifra de britànics que demanen venir a la Universitat d’Alacant. “Aquest fet és conseqüència de la gran quantitat de problemes i costos que el nostre alumnat ha d’afrontar ara per anar al Regne Unit després del Brexit”, explica Martínez. També com a novetat, s‟ha llançat la primera convocatòria BIP (Blended Intensive Programme) un programa vinculat a Erasmus amb docència híbrida (online+presencial que implica mobilitat de professorat i alumnat). En aquesta primera convocatòria, la UA ha aprovat tres BIP: 2 organitzats per UA (Facultat de Ciències de la Salut en un cas i Facultat d’Educació, en un altre) i un per a participació (Escola Politècnica Superior).

El mapa de mobilitat internacional de la UA es completa amb el projecte Transform for Europe (T4E) en què la UA està integrada en el context de les aliances europees, un projecte que inclou mobilitats perquè l’alumnat UA pugui assistir a una de les seves aliances activitats internacionals, la T4E week. “La convocatòria ha estat un èxit absolut. Per a 20 places s’han rebut prop de 350 sol·licituds”, puntualitza la vicerectora.

Informació i Foto: Universitat Alacant

noticiesdigitals

Leave a Reply

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.

%d bloggers like this: