Les persones participants al programa Il·lusiona’t de Borriana ultimen la fase de formació laboral

El projecte Il·lusiona’t d’itineraris integrats d’inserció sociolaboral de Burriana acaba aquesta setmana la fase de formació, on s’han desenvolupat accions formatives individualitzades seguint itineraris específics per a cada participant, que han estat marcats per l’equip d’intervenció del projecte en funció de les necessitats detectades.

Com ha explicat la regidora d’Inclusió, Maria Romero, “al llarg del mes passat s’han realitzat aquestes formacions certificades en funció dels objectius d’inserció social i laboral marcats, principalment, per l’ocupabilitat”.

En aquest sentit, s’han portat endavant cursos de millora d’habilitats laborals generals, com l’alfabetització digital per nivells o els cursos de castellà, així com altres competències laborals concretes, com la poda i recol·lecció en jardineria, monitor de menjador, assistència de ajuda a domicili, manipulació d’aliments o conducció de carretons elevadors.

Romero ha assegurat que “tots els cursos s´han desenvolupat amb èxit i han estat avaluats de forma molt positiva tant pels participants com per l´equip d´atenció que formen les treballadores socials, l´orientadora laboral, la psicòloga i el personal d´administració. .

A més, cal destacar que les pràctiques formatives s’han realitzat seguint els objectius de promoure l’economia circular i el bé comú, per la qual cosa s’han desenvolupat al municipi i han estat impartides per entitats municipals, perquè el desenvolupament reverteixi íntegrament a la pròpia ciutat.

Un cop finalitzades les formacions laborals s’obre la fase d’intermediació laboral, que cerca la coordinació amb empreses de la zona perquè puguin conèixer l’existència del projecte ia les persones participants que puguin encaixar als perfils que necessiten, així com els beneficis que aporta la responsabilitat social corporativa per a totes les parts.

En aquesta nova fase pren més protagonisme la inclusió social, amb l’inici de tallers d’habilitats socials, mentre que la digitalització es continuarà treballant i es mantenen les cites d’atenció psicològica.

D’aquesta manera, com ha indicat Romero, “l’equip conformat per la psicòloga i les treballadores socials implementarà les accions perquè cada participant avanci en els objectius, que es van aconseguint de mica en mica gràcies a la creació d’una xarxa entre les participants”.

El projecte Il·lusiona’t està cofinançat per la Conselleria d’Igualtat i Polítiques Inclusives i per la Unió Europea a través del Fons Social Europeu. Les persones participants han estat derivades per la unitat de treball social dels Serveis Socials municipals, dentre aquelles persones beneficiàries de la Renda Valenciana dInclusió, principalment dones del barri la Bosca. A la selecció s’han seguit les directrius recollides al Pla d’Acció per a la Regeneració Social d’aquest barri, buscant afavorir l’accés al mercat de treball i la inclusió social.

Informació i Foto: Ajuntament de Borriana

noticiesdigitals

Leave a Reply

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.

%d bloggers like this: