L’Agrupació Musical Santa Cecilia d’Ador i la Societat Instructiu Musical de El Palmar s’imposen en la primera jornada del Certamen de Bandes de la Diputació de Valencia

La primera jornada de la 44a edició del Certamen de Bandes de la Diputació de València ha conclòs amb les victòries de la Societat Instructiu Musical de El Palmaren la secció quarta; i l’Agrupació Musical Santa Cecilia de Ador en el cas de la secció tercera.

 

L’esdeveniment, celebrat en l’Auditori del Palau de les Arts de València, ha comptat amb la presència del president de la Diputació de València, Toni Gaspar, el vicepresident Carlos Fernández Bielsa i el diputat de Bandes de Música, Jordi Mayor; que han sigut els encarregats de fer lliurament dels reconeixements a les bandes.

 

El diputat Jordi Mayor ha incidit en “la importància d’haver pogut organitzar esta edició del certamen, malgrat totes les dificultats, perquè el sector bandístic el necessitava després de la suspensió de l’any passat per la crisi sanitària”, i ha destacat que “enguany s’han pogut veure obres adaptades a seccions més xicotetes, que solen tindre dificultats per a trobar repertori”.

 

Secció quarta

 

Amb 80 punts, la Societat Instructiu Musical de El Palmar, amb Jordi Peiró al front,s’ha alçat amb el triomf en la secció quarta, que acull a bandes d’un màxim de 40 músics participants, després d’interpretar com a peça de calfament ‘Lluny de València’ de Miquel Asins, i com a elecció lliure, ‘Egypt’ de Jordi Peiró; a més de l’obra obligada per a tots els participants, que ha sigut ‘Versos al alba’ de Julio Domingo.

 

El segon lloc, amb 73 punts, ha sigut per a la Societat Amics de la Música de Benifaraig, dirigida por Jaume Castelló, que ha triat de peça de calfament ‘La flor del taronger’ de Miquel Asins, i com a obra lliure, ‘El regalo de Gea’ de José Súñer-Oriola

 

També ha aconseguit el segon premi, en este cas amb 71 punts, la Banda Jove de l’Agrupació Musical Santa Cecilia del Grau, dirigida per Enrique Barrachina, ha interpretat com a peça de calfament ‘Youth Music’ de Frank Cogollos, i com a obra lliure, ‘El asedio de València’ de David Rivas.

 

Secció tercera

 

Pel que fa a la secció tercera, amb un màxim de 50 músics per banda, tenia‘La festa de les falles’ de Ferrer Ferran com a obra obligada.

 

L’Agrupació Musical Santa Cecilia d’Ador ha aconseguit el primer premi, i Menció d’Honor, amb un total de 92 punts. Amb Manuel Godoy al capdavant, ha interpretat ‘Dolça memòria’ de José Rafael Pascual com a peça de calfament; i ‘High Flight’ de Joseph Turrin per a l’obra lliure.

 

També el primer lloc, amb 90 punts, ha correspost a la Societat Musical ‘La Tropical’ de Benigànim, dirigida per Juan Carlos Sempere, que ha triat com a calfament ‘Musical Apolo’ d’Armando Blanquer; mentre que l’obra lliure ha sigut ‘Sequences for band’ de Carlos Pellicer.

 

L’Agrupació Musical Carrera Font de Sant Lluís, amb 73 punts, ha aconseguit el segon lloc. Sota la batuta de Dídac  Bosch, ha tocat com a calfament ‘El racó del Real’, de David Leal; i ‘Pequeña suite para banda’ de Luis Serrano d’obra lliure.

 

 

Homenatge a Octavio Hernández

 

La primera jornada del 4 Certamen de Bandes de la Diputació de València  ha servit d’escenari per a un homenatge al periodista Octavio Hernández Bolín, mort el mes de febrer passat amb 56 anys.

 

Octavio Hernández va exercir com a locutor de ràdio, presentador de televisió i productor musical; i va ser director de ‘Les nostres Bandes de Música’, programa degà de la ràdio dedicat a les bandes simfòniques, i que es va convertir en programa de televisió, pàgina web, segell discogràfic, estudi d’enregistrament i productora de televisió.

 

Així mateix, el periodista valencià va participar en diferents edicions del Certamen de Bandes de la Diputació realitzant les entrevistes als directors/es de les bandes participants, convertint-se en una figura de referència en el sector bandístic no sols en l’àmbit valencià sinó també estatal.

 

 

Informació i Foto: Diputació de Valencia

noticiesdigitals

Leave a Reply

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.

%d bloggers like this: