Les noves urgències de l’Hospital Peset tripliquen l’espai d’atenció a crítics i es modernitzen per adaptar-se a les necessitats de cada pacient

El conseller de Sanitat Universal i Salut Pública, Miguel Mínguez, ha visitat l´Hospital Universitari Doctor Peset de València per assistir a la presentació del projecte d´ampliació i reforma de les urgències generals i pediàtriques d´aquest centre sanitari públic.

“Aquesta important i necessària actuació a les infraestructures sanitàries del Departament de Salut de València – Doctor Peset suposa una inversió de més de 6,1 milions d’euros de la qual se’n podran beneficiar 285.000 persones i s’ha dissenyat atenent les necessitats de pacients i professionals per garantir una atenció urgent ràpida i de qualitat”, ha explicat Mínguez.

De fet, la superfície dedicada a les urgències generals s’incrementarà un 21% respecte a l’actual (arribarà gairebé a 2.000 metres quadrats), però la principal millora vindrà perquè s’aprofitarà millor l’espai disponible i s’aconseguiran unes instal·lacions més funcionals.

“S’ha buscat crear un espai humanitzat, confortable, que disposi de llum natural, que permeti un acompanyament adaptat a les necessitats de cada pacient i amb recursos com a sala per informar els familiars, preservant el dret a la intimitat. A més, es reordenaran els circuits per garantir una bona orientació de les persones que hi vagin i disminuir els temps d’espera”, ha apuntat el conseller de Sanitat Universal i Salut Pública.

La sala datenció a crítics triplica lespai i permet latenció a tres pacients al mateix temps. A més, s’ubicarà a l’entrada, amb accés des de les altres àrees assistencials. Així mateix, la zona de consultes guanya espai, garantint zones pròpies de treball per a infermeria i TCAES, i s’hi agrupen les consultes mèdiques d’urgències generals, diferenciades de les de la resta d’especialitats (quirúrgiques, psiquiatria i oftalmologia).

En total hi haurà 11 consultes mèdiques, 1 consulta d’oftalmologia, 1 consulta de psiquiatria, 1 consulta d’infermeria amb dos llocs de treball, 2 sales de cures, 2 consultes de traumatologia i una sala de guixos amb circuit específic. També es crea un nou control d´infermeria amb zona de treball i una sala per a pacients que necessiten custòdia.

L’àrea de recepció també serà més àmplia i, a més dels taulells d’admissió i zeladors, disposarà de dues consultes de triatge. La sala d’espera per a pacients i familiars doblega l’espai per incrementar el confort, i s’hi integren les àrees administratives, que ara estaven allunyades de l’àrea assistencial: 3 despatxos i 1 sala de reunions, que passa de tenir una capacitat per a 10 persones a una per a 25 persones.

Àrea d´observació

Una altra millora significativa es produirà a l’àrea d’observació i butaques de teràpia ràpida. S’instal·laran 34 llits d’observació (ara n’hi ha 25) que comptaran amb monitorització centralitzada la disposició del qual es farà per nivells de cures requerits.

Els boxs d’aïllament passaran d’1 a 6 (tots equipats amb pressió negativa) i permetran atendre amb total intimitat persones amb patologia mental, víctimes de violència de gènere o sospita d’agressió, pacients pal·liatius o amb patologies infeccioses. També s’incrementa el nombre de butaques de teràpia ràpida que passen de 10 a 16, amb control d’infermeria centralitzat amb zona de preparació i emmagatzematge de fàrmacs.

Es duplica el nombre dascensors connectats amb làrea de proves radiològiques i els lavabos per a pacients i personal passen de 6 a 10. El sistema de ventilació comptarà amb recirculació daire segons necessitats i aforaments i es disposarà dun sistema de megafonia integrat amb pantalles a zones d’espera.

Urgències pediàtriques

L’altra gran actuació es produirà en la reforma i l’ampliació de les urgències pediàtriques, unes obres que es faran en una segona fase i que suposen augmentar l’espai destinat a l’atenció urgent de menors en un 68,66%.

“Amb això es crearan àrees inexistents ara com una consulta de triatge, un control d’infermeria pediàtrica o un box per a administració de teràpies ràpides (aerosols, aïllament i altres proves), i se n’ampliaran d’altres com les consultes de pediatria que passen de 2 a 3, es dupliquen els lavabos i es guanya espai i confort a zones d’espera i zones de treball”, ha puntualitzat Miguel Mínguez.

El 2022, l’Hospital Universitari Doctor Peset va atendre 144.020 urgències, 19.015 pediàtriques. El projecte d’ampliació i reforma de les urgències generals i pediàtriques permetrà oferir seguretat, qualitat i confort per a gairebé 400 persones que acudeixen diàriament a aquest centre per rebre atenció urgent.

Altres projectes en marxa

La Conselleria de Sanitat Universal i Salut Pública té previst desenvolupar altres projectes importants al Departament de Salut de València – Doctor Peset que es troben en diferents fases de desenvolupament. Entre ells destaca la construcció d’un edifici oncològic (amb oncologia radioteràpica) que tindrà una superfície de 5.655 metres quadrats i amb un import estimat de 14,2 milions d’euros.

A més, es comptarà amb una nova unitat d’endoscòpies (633.440 euros) i es continuarà apostant per les energies renovables amb la instal·lació d’un innovador sistema de geotèrmia, la primera fase del qual suposa una inversió d’1,9 milions d’euros. A Atenció Primària s’adequarà la primera planta del centre d’especialitats de Monteolivete (393.473 €) per poder completar el trasllat del consultori Luis Oliag a aquestes instal·lacions.

Informació i Foto: Generalitat Valenciana

noticiesdigitals

Leave a Reply

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.

%d bloggers like this: