Les noves línies d’autobús entre València i la seua àrea metropolitana faciliten més de 11.500 desplaçaments des de febrer

La Conselleria de Política Territorial, Obres Públiques i Mobilitat, a través de l’Autoritat de Transport Metropolità de València (ATMV), ha facilitat més de 11.500 desplaçaments -concretament 11.540-, amb la posada en marxa, al febrer i març, de 6 noves línies d’autobús per millorar la connectivitat entre València i la seua àrea metropolitana i entre localitats de l’Horta.

Així, des del dia 8 de febrer fins al 25 de març, les poblacions de Xirivella, Alaquàs, Manises, Alboraia, Quart de Poblet, Paterna, Aldaia, Burjassot, Albal, Catarroja, Massanassa, Alfafar, Benetússer i Paiporta han comptat amb ” serveis més directes i millors freqüències, ja que les noves rutes s’han sumat a les ja existents entre aquests municipis i entre aquestes localitats i València “, ha informat el conseller de Política Territorial, Obres Públiques i Mobilitat, Arcadi Espanya.

“Des de la Generalitat hem posat en marxa aquest any 6 noves línies per millorar el servei de transport públic a tota la corona metropolitana de València en un moment difícil i complex com l’actual, en el qual volem que la xarxa pública de transport sigui segura, que disposi de més freqüències i que lluiti contra el canvi climàtic “, ha declarat el conseller.

“Amb aquestes noves línies – ha afirmat Espanya-, els veïns i veïnes d’aquestes localitats disposen d’un sistema de transport reforçat que contribueix a incrementar la seva qualitat de vida, amb opcions de mobilitat més àmplies i respectuoses amb el medi ambient”.

“El transport públic sempre és una bona opció -ha dit el conseller-, i per això, des de la Generalitat treballem per consolidar-lo, de manera que es produeixi el canvi cultural necessari perquè els valencians i valencianes el situïn com la seva primera opció per a les seves desplaçaments quotidians “.

“A més, -ha continuat Espanya-, amb aquest tipus d’iniciatives treballem en un objectiu doble: tractem de fomentar la vertebració del nostre territori amb un sistema de transport cohesionat i impulsamosr la igualtat social amb més i millors opcions de mobilitat per a aquelles persones que no disposen de vehicle propi “.

Sisena línia des del març

Des de principis de febrer, en el marc de les seves actuacions per afavorir la mobilitat sostenible i millorar la connectivitat, la Conselleria ha posat en marxa les següents línies: Xirivella- València (estació de metro Nou d’Octubre); Alaquàs- València (estació de metro Nou d’Octubre); Aldaia Manises (estació de metro Salt de l’Aigua); Port Saplaya- València, i Quart de Poblet- Manises- Paterna- Campus de Burjassot.

Així, entre el 8 de febrer i el 25 de març, les cinc rutes han sumat 8.114 desplaçaments, amb una mitjana de 246 diaris, una xifra que ha superat els 300 en dies puntuals i ha assolit un registre mitjà màxim de 394.

A aquestes xifres cal afegir els 3.426 desplaçaments, amb una mitjana de 202 diaris, facilitats per la línia posada en marxa el dia 1 d’aquest mes per connectar les poblacions d’Albal, Catarroja, Massanassa, Alfafar, Benetússer i Paiporta, l’estació de metro alberga l’última parada, aspecte que afavoreix la connexió amb la xarxa de Metrovalencia.

Nous autobusos elèctrics

El conseller de Política Territorial ha recorregut les instal·lacions de l’empresa Fernanbus, on ha conegut els nous autobusos elèctrics que s’han sumat recentment a la flota que presta servei habitualment, una adquisició que el titular de Mobilitat ha definit com “un important pas” de les empreses concessionàries de la Generalitat.

“Amb l’entrada en funcionament dels autobusos 100% elèctrics -ha detallat Espanya-, es posa en relleu l’esforç conjunt perquè el sistema de transport públic contamini menys i sigui més eficient”.

Per a la compra d’aquests autocars elèctrics 100%, l’Institut Valencià de Competitivitat Empresarial (Ivace), dependent de la Conselleria d’Economia Sostenible, sectors productius, Comerç i Treball, ha destinat un total de 178.400 euros en el marc de la convocatòria de les seves ajuts a la mobilitat sostenible, dotada amb 2 milions d’euros.

Aquesta línia d’incentius compta amb cofinançament de Fons Europeu de Desenvolupament Regional (FEDER), en un percentatge de l’50%, a través del Programa Operatiu FEDER de la Comunitat Valenciana 2014-2020, dins l’Eix Prioritari 4, l’objectiu del qual és afavorir el pas a una economia baixa en carboni en tots els sectors.

Segons el director de relacions externes de l’Ivace, Jordi Sebastià, aquesta subvenció “suposa el 40% de sobrecost que comporta aquest tipus d’autobusos respecte dels convencionals” i la seva incorporació “permetrà un estalvi energètic de 83,5 tones equivalents de petroli a l’any i evitarà l’emissió a l’atmosfera de prop de 234 tones de CO2 anualment “.

Informació i Foto: Generalitat Valenciana

noticiesdigitals

Leave a Reply

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.

%d bloggers like this: