Les entitats financeres ofereixen més del doble del finançament que sol·licitava la Tresoreria de la Generalitat Valenciana

La Tresoreria de la Generalitat ha adjudicat dues noves línies de crèdit a curt termini per incrementar la seva liquiditat amb què atendre durant el 2023 tots els pagaments de la Generalitat a persones, entitats del Tercer Sector (ONGs, cooperatives) i empreses proveïdores. En concret, es tracta d’un contracte de confirmació de 150 milions d’euros i un altre de préstec per valor de 250 euros.

Tots dos contractes es deriven del contracte de serveis financers de la Generalitat i el sector públic valencià amb deu entitats de crèdit, que va ser prorrogat el 31 de gener fins al 2024, l’última pròrroga possible, sobre la base de les condicions favorables que suposa per a la Generalitat.

Cal destacar que el conjunt del sector bancari ha ofert més del doble del finançament sol·licitat per la Conselleria d’Hisenda, superant les previsions inicials.

En aquest sentit, el secretari autonòmic d´Hisenda, Francesc Gamero, ha subratllat que l´interès de la banca per treballar amb la Generalitat “prova que estem fent les coses bé i que transmetem confiança”.

La finalitat de la Secretaria Autonòmica d’Hisenda amb ambdues licitacions ha estat la de garantir plenament la regularitat dels pagaments de la Generalitat durant el 2023 a persones, entitats del Tercer Sector i empreses proveïdores, mantenint els períodes de pagament per baix del màxim legal com es ha aconseguit de forma ininterrompudament des del mes d’agost del 2020.

Confirming

De les 10 entitats adscrites al contracte de serveis financers de la Generalitat han estat cinc les que han presentat ofertes a la licitació d’aquest confiming addicional superant, amb escreix, la previsió inicial. Finalment, aquest confirming extra ha estat adjudicat a Caixa Ontinyent i BBVA per ser les ofertes més avantatjoses.

D´altra banda, la Secretaria Autonòmica d´Hisenda ha licitat la contractació d´una línia addicional de crèdit a curt termini de Tresoreria, amb un volum total de 250 milions d´euros, en aquest cas per fer front als pagaments de despeses fixes habituals i mantenir el PMP als objectius fixats.

Es van presentar un total de vuit entitats financeres que van oferir en conjunt, molt més capital del que sol·licitaven. Després de la baremació preceptiva de les ofertes, el crèdit sol·licitat s’ha distribuït entre Ibercaja, Banc Cooperatiu Espanyol, Caixa Enginyers i CaixaBank.

“Des del Consell hem dut a terme un diàleg satisfactori i mantindrem les condicions del nostre contracte de serveis financers. Estem agraïts pel vot de confiança que ens han donat les entitats bancàries, cosa que evidencia la credibilitat que inspira la nostra gestió economicofinancera”, ha afegit Francesc Gamero.

Informació i Foto: Generalitat Valenciana

noticiesdigitals

Leave a Reply

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.

%d bloggers like this: