Les entitats falleres de Burriana s’uneixen contra la violència de gènere i en suport de la Falla de l’Escorredor

La Junta Local Fallera de Borriana i la Federació de Falles expressen el seu suport unànime a la Falla de l’Escorredor davant la campanya d’assetjament que està patint el monument faller per part d’alguns grups i persones, també volen mostrar la seva aliança per unes festes igualitàries i lliures d’agressions sexistes ja que, des de fa anys, des dels diferents àmbits fallers s’està treballant per la igualtat i se seguirà en aquesta línia.

Després de la reunió mantinguda aquest matí, les entitats falleres han acordat manifestar el seu rebuig unànime a la violència masclista i també a la campanya d’animadversió contra l’esperit del monument faller, que en cap moment no realitza cap apologia de la violència de gènere. Una unió amb el suport de tot l’Ajuntament.

Per això, han pactat instal·lar al monument de la Falla de l’Escorredor un cartell que, sota el lema “Cremem la violència de gènere” i amb els escuts de les 18 comissions falleres del municipi, deixi clar que a les Falles de Borriana, la sàtira i la crítica fallera està sempre al costat de totes les injustícies.

També han defensat la implicació de totes les falles en matèria d‟igualtat, de les comissions i de les entitats falleres, que primer només eren espectadores de les campanyes d‟igualtat promogudes per l‟Ajuntament i ara s‟impliquen directament en la seva consecució. En aquest sentit han al·ludit a campanyes de diferents anys com “A Falles, guarda’t el masclet”, “El meu cos no és la teva festa”, “De festa no de caça” o bé la més recent, realitzada per a les Falles d’aquest any “#AlaFestasomparells”.

Totes aquestes campanyes, precisament, pretenen fomentar la igualtat i la implicació de la totalitat de les comissions falleres de la ciutat i les principals entitats de la festa, la Federació de Falles i la Junta Local Fallera, amb la Reina Fallera, el tall d’honor i les dames de la ciutat.

I han volgut aclarir que el lema de la falla de l’Escorredor, precisament és “Estem a la prehistòria”, i que la imatge central del monument faller no té res a veure amb cap agressió sexista, representa un polític local subjectant un partit polític . La falla és sàtira de qualsevol tema vital i el seu final és cremar tot allò que s’ha magnificat críticament.

Des de les entitats falleres locals es posa de manifest que en matèria digualtat sestà avançant en tots els àmbits, i per descomptat també en el faller. De fet, fa uns anys hauria estat impensable que hi hagués una presidenta de la Junta Local Fallera (JLF) o bé que hi hagués a Borriana un Faller Major, però avui dia són una realitat i una mostra més de la diversitat de la festa a la ciutat.

En aquest sentit defensen la sensibilització sobre la igualtat i, en particular, la necessitat de tenir unes falles igualitàries perquè tots i totes puguem gaudir de la festa amb una participació des de la igualtat d’oportunitats i el respecte, perquè si els valors d’igualtat i respecte són els que imperen no haurem d observar situacions d abús o agressió sexual.

Informació i Foto: Ajuntament de Borriana

noticiesdigitals

Leave a Reply

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.

%d bloggers like this: