Les cinc universitats públiques valencianes convoquen una nova edició dels Premis PRECREA

La  Universitat de València, la Universitat Politècnica de València, la Universitat d’Alacant, la Universitat Jaume I i la Universitat Miguel Hernández d’Elx han convocat els IV Premis a la Creació de les Universitats Públiques Valencianes PRECREA amb els que es guardona la tasca cultural realitzada per persones, col·lectius o institucions en diferents categories. Les cinc universitats públiques valencianes reconeixen així la meritòria labor en cada categoria posada de manifest preferentment a través d’una obra o actuació feta pública o representada durant l’any anterior o, en casos excepcionals degudament motivats, també com a reconeixement a una trajectòria professional.

La convocatòria estableix cinc categories: el Premi Carles Santos d’Arts Escèniques, atorgat per la Universitat de València; el Premi José Mª Yturralde de Disseny i Creativitat Tecnològica, atorgat per la Universitat Politècnica de València; el Premi Isabel-Clara Simó de Creació Literària, atorgat per la Universitat d’Alacant; el Premi Matilde Salvador de Música, atorgat per la Universitat Jaume I de Castelló, i el Premi Joana Francés d’Arts Plàstiques i Visuals, atorgat per la Universitat Miguel Hernández d’Elx.

Les candidatures a aquesta IV edició dels Premis PRECREA poden ser proposades, a més de per membres del jurat, per entitats culturals o professionals relacionades amb les activitats artístiques o culturals objecte de cada premi o per persones guardonades en edicions anteriors, a través de propostes raonades dirigides als vicerectorats competents de cada universitat en funció de la categoria del premi. La data límit per a la presentació de les candidatures és el 30 de setembre de 2023.

Cal recordar que els premis tenen un caràcter honorífic i que les persones guardonades rebran l’escultura Palatina amb la qual s’identifiquen aquests premis, feta pels escultors i investigadors María José Zanón Cuenca i Juan Francisco Martínez Gómez de Albacete, els dos doctors en Belles Arts i professors de l’Àrea d’Escultura de la Facultat de Belles Arts d’Altea del Departament d’Art de la Universitat Miguel Hernández.

En l’edició anterior van ser guardonats Antoni Tordera; Marina Segarra, Vicent Alonso, Ana María Archilés i María Teresa Beguiristain en les categories d’Arts Escèniques; Disseny i Creativitat Tecnològica; Creació Literària; Música i Arts Plàstiques i Visuals, respectivament.

Convocatòria 

 

 

Informació i Foto: UJI

noticiesdigitals

Deixa un comentari

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.

A %d bloguers els agrada això: