Les Arts s’endinsa en la música sacra de Rossini amb ‘Petite messe solennelle’, sota la direcció de Fabio Biondi

Informació i Foto: http://www.gva.es

El Palau de les Arts s’endinsa en el repertori sacre de Gioacchino Rossini amb la seua obra ‘Petite messe solennelle’, que dirigeix Fabio Biondi el divendres 9 de novembre, a les 20.00 hores, a l’Auditori del Palau.

La soprano Annya Pinto, la mezzosoprano Olga Syniakova, el tenor Matheus Pompeu, el baríton-baix Arturo Espinosa, el Cor de la Generalitat i els músics Arturo Barba (harmònium), Aïda Bousselma (piano I) i Francisco Hervás (piano II) interpreten, sota la batuta del mestre palermità, una de les últimes obres del geni de Pesaro.

Gioacchino Rossini va compondre amb 71 anys, retirat ja de l’activitat professional, aquesta partitura, que ell mateix va qualificar com un dels seus últims ‘pecats de vellesa’. La inusual instrumentació, amb dos pianos i un harmònium, contrasta amb l’orquestració de grans obres sacres d’altres compositors.

Segons indica Anselmo Alonso en les notes al concert, la partitura del mestre de Pesaro és “una obra escrita a contracorrent de la moda que, al mateix temps, ret un homenatge crepuscular a la tradició d’arrel italià del primer segle XIX. És intimista, en un moment en què la música religiosa s’entenia grandiosa de mitjans i efectius”.

“Petita només pel nombre d’executants, és aquesta una ‘missa solemnis’ en tota regla canònica i de duració pròxima als noranta minuts”, conclou Alonso.

El 14 de març de 1864 s’estrenava la ‘Petite messe solennelle’, de Gioachino Rossini, a la capella privada de la mansió parisenca del comte Alexis Pillet-Will, un acabalat i influent banquer francés.

Posteriorment, el 1867, Rossini va realitzar l’orquestració de la missa que es va representar per primera vegada el 28 de febrer de 1869, tres mesos després de la seua mort, encara que és la primera versió, que dirigeix Fabio Biondi a Les Arts, la que ha gaudit de major acceptació.

Les Arts recorda que aquest concert s’emmarca en les activitats de pretemporada amb preus populars que oscil·len entre deu i vint euros.

noticiesdigitals

Leave a Reply

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.

%d bloggers like this: