L’equip de la UA arrasa per segon any consecutiu a l’Olimpíada Nacional d’Enginyeria de Camins

Un total d’11 equips representants d’altres universitats espanyoles van participar divendres passat final de l’Olimpíada Nacional Enginyeria de Camins, Canals i Ports 2023, celebrada a l’Escola Politècnica Superior de la Universitat d’Alacant. L’equip que participava en representació de la UA, el del Col·legi Jesuïtes d’Alacant, ha resultat vencedor absolut en acumular el nombre més gran de punts després d’alçar-se com a millor dissenyador, millor constructor i millor projectista.

L’equip, compost per Adrián Sújar, Iván López, Héctor García, carlos Brufal i Germán Sirvent, va passar a la final després d’haver guanyat la fase local de les olimpíades.

El segon equip amb més puntuació va ser el representant de la Universitat de Burgos, compost per Irene Pérez, Lluna Olivares, Fitenet Ruiz, Sergio Cenador i Guillermo Quevedo, de l’IES Camí de Santiago de Burgos.

L’olimpíada és una iniciativa del Col·legi d’Enginyers de Camins, Canals i Ports per fomentar aquests estudis i aquesta professió entre l’alumnat de 1r i 2n de l’ESO. El jurat encarregat de fallar els premis ha estat compost en aquesta ocasió pel director de Secretariat Suport a Estudiants i Empleabilitat, Sergi Soriano; la vicedegana del Col·legi d’Enginyers de Camins, Canals i Ports, demarcació Comunitat Valenciana, Carmen Castro, director de l’EPS, Virgili Gilart; la subdirectora Infraestructures i Espais de l’EPS, María José Moya; el director del Màster en Enginyeria de Camins, Canals i Ports, Borja Varona i la professora del Departament d’Enginyeria Civil i responsable organitzadora de l’esdeveniment, Isabel López. Entre els aspectes que s’han tingut en compte a l’hora de puntuar destaquen la rapidesa en la construcció i en la realització dels puzles, la presa amb més resistència, … bàsicament, la solvència en les solucions plantejades i la destresa en l’execució de els reptes plantejats.

Aquest és el segon any que la Universitat d’Alacant competeix en aquesta olimpíada. En el seu debut, l’any passat, va resultar vencedora de la prova i per això aquest any hagi estat l’encarregada d’albergar la fase final del campionat. La seu per a la final de l’any vinent es decidirà durant la propera reunió de la Conferència de Directors d’Enginyeria de Camins, Canals i Ports i d’Enginyeria Civil, CODICAM.

Informació i Foto: Universitat Alacant

noticiesdigitals

Leave a Reply

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.

%d bloggers like this: