L’equip de govern de la Diputació d’Alacant impulsa la inversió extraordinària més alta a la història de la institució

4.338 / 5.000
Resultados de traducción
L’equip de govern de la Diputació d’Alacant ha impulsat en aquesta legislatura la inversió extraordinària més alta de la història -133 milions el 2021 i 166 el 2022- i el seu esforç inversor duplica, amb un 25%, el de la Diputació de València, que arriba únicament al 12,7% respecte al seu pressupost.

El diputat d’Economia i portaveu del Grup Popular, Eduardo Dolón, i el responsable d’Infraestructures i portaveu de Ciutadans, Javier Gutiérrez, han posat de manifest aquest matí que el govern liderat per Carlos Mazón ha generat una capacitat d’inversió entre els anys 2021 i 2022 de 300 milions d’euros, “la xifra més alta a la història d’aquesta Diputació per atendre les necessitats dels nostres municipis”.

En aquest mateix sentit, Gutiérrez ha explicat que mentre la Diputació de València inverteix 28 euros per habitant amb un pressupost global de 550 milions dʻeuros, la institució alacantina arriba als 33 euros per habitant amb una partida total de 238 milions dʻeuros. “És a dir, el nostre esforç inversor és del 25% davant del 12,72 del de la institució valenciana”, ha conclòs.

D’altra banda, i pel que fa al nivell d’execució registrat el 2021, Gutiérrez ha recordat que el model del pla d’obres Planifica “és un pla a quatre anys que un cop culmini la legislatura permetrà assolir un grau d’execució que s’aproparà al 100% ”.

“Aquest model, que van donar suport a tots els grups que conformen aquesta institució, s’ha fet així per concedir a tots els municipis el màxim període possible per gastar l’ajuda i la total llibertat per realitzar les seves obres fins al 31 de desembre de 2023 i fins i tot entrat el 2024”, ha explicat Gutiérrez, que ha afegit que, així, “s’augmenta el compliment de terminis dels ajuntaments i s’evita traslladar compromisos entre plans”, una situació que es venia produint anteriorment i que repercutia en el grau de execució.

El titular d’Infraestructures ha posat de manifest, a més, l’esforç realitzat per la Diputació per assistir als municipis més petits, assumint la redacció de 150 de les 292 obres de Planifica, “encara que el camí fàcil hagués estat traslladar el problema a aquests ajuntaments , com ha fet el Consell amb el seu pla Edificant, del qual només se n’ha executat l’11%”.

Així mateix, ha emfatitzat que l’execució d’aquest pla pluriennal “depèn del ritme de tramitació dels ajuntaments” i ha assenyalat que “molts dels que critiquen el baix nivell d’execució -referint-se a les crítiques abocades des del PSOE i Compromís- són precisament els que s’estan endarrerint a la presentació de projectes i la resolució dels requeriments que se’ls fan des d’aquesta institució”.

“Consells venc que per a mi no tinc” ha estat, sobre això, el refrany utilitzat pel portaveu de Cs per retreure les crítiques dels grups de l’oposició, alhora que ha defensat la tasca dels tècnics de la Diputació, recordant, en aquest sentit, “que les àrees més afectades s’han reforçat amb nou personal”

Finalment, també ha ressaltat l’esforç realitzat per l’àrea de Cooperació “en la nostra ferma voluntat de no deixar enrere cap ajuntament”, per recuperar projectes de legislatures anteriors –29 obres per valor de 8 milions- “amb la incidència que això té sobre les ràtios d’execució”. La mitjana dexecució daquest departament en aquesta legislatura ronda els 27 milions deuros anuals, lleugerament superior al dexercicis anteriors.

Per la seva banda, Eduardo Dolón ha criticat que PSOE i Compromís “parlin de col·lapse a la Diputació el mateix dia que el Síndic de Greuges critica a la seva memòria el col·lapse a l’àrea d’Atenció Primària per part del Botànic” i ha acusat el portaveu del Grup Socialista, Toni Francés, “de lligar el seu projecte polític al diputat-fake de Compromís, Gerard Fullana”.

El diputat de Presidència i Economia ha defensat, per altra banda, els nivells d’execució pressupostària assolit en altres capítols del pressupost, que van del 93% al Capítol 1 (despeses de personal), el 65% al ​​Capítol II (despesa corrent ) o el 86,38% al Capítol IV de Transferències Corrents, en què es recullen, entre d’altres, les ajudes atorgades per la Diputació a ajuntaments i pimes per fer front a la crisi del Covid-19.

Informació i Foto:Diputació d’Alacant

noticiesdigitals

Leave a Reply

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.

%d bloggers like this: