La Diputació d’Aacant incorporarà aquest estiu un espai de bombers a Xàbia per atendre emergències

El president de la Diputació d’Alacant, Carlos Mazón, s’ha reunit aquest matí amb l’alcalde de Xàbia, José Chulvi, i el seu equip de govern per abordar les inversions provincials a la localitat i les demandes municipals, així com per tancar la implementació de una estada estacional de bombers que ofereixi servei a la població durant els mesos d’estiu. A la trobada també hi han participat el diputat d’Emergències, Javier Sendra, i el diputat provincial Juan Bautista Roselló.

Després de la sessió de treball, celebrada a l’Ajuntament, la comitiva s’ha desplaçat a l’àrea on s’ubicarà el futur guàrdia de bombers des del qual es prestarà, a partir d’aquest estiu, un reforç per atendre les necessitats operatives d’aquesta localitat que augmenta la població flotant durant els mesos estivals. És en aquest període, a més, quan hi ha un augment dels riscos d’incendis urbans, forestals, accidents de trànsit i rescats muntanyosos.

L?espai, que prestarà servei des de l?1 de juliol fins al 30 de setembre, comptarà amb una dotació tècnica i humana composta per un caporal o sergent, tres bombers i una autobomba rural pesada amb 3.000 litres d?aigua i 300 d?escumogen.

“La capacitat de reacció d’un servei públic depèn directament de la proximitat a què estiguin les instal·lacions i això no només dóna seguretat als residents, sinó també als turistes”, ha apuntat Mazón sobre aquesta nova infraestructura que atendrà a la població de Xàbia, “el potencial turístic del qual és de primera magnitud i hem d’assistir tant als ciutadans permanents com als flotants, és a dir, als residents i als que ens visiten”.

Segons ha advertit el president provincial “a la temporada estival, amb amenaces com la de la taxa turística o les dificultats davant dels viatges de l’Imserso, nosaltres hem d’oferir seguretat, tranquil·litat i inversions perquè se sàpiga que som una destinació turística segura ia aquest aspecte Xàbia fa bé els deures”.

Finalment, Mazón ha reconegut que els temps de reacció són importants i, per això, “les instal·lacions han d’estar a prop dels ciutadans per reaccionar amb més celeritat”, aspecte en què el responsable institucional ha aprofitat per reclamar a la Generalitat Valenciana que faci el mateix amb el CICU -Centre d’Informació i Coordinació d’Urgències-, “que s’ha retirat de la província d’Alacant per centralitzar-lo a València on no feia molta falta perquè ja en tenien un de propi”.

Per part seva, l’alcalde ha concretat que la ubicació de la guàrdia és la que ha disposat el consistori en un punt estratègic que compta amb accessos a vies principals. L’objectiu, segons ha traslladat Chulvi, és adaptar la infraestructura i rehabilitar-ne la construcció perquè estigui actiu a l’estiu. La Diputació dispensarà tant el material tècnic i humà com l’econòmic, amb una injecció de 115.000 euros per cobrir el període estival.

Inversions a Xàbia

En la visita al municipi, Mazón ha anunciat un augment del compromís inversor de la Diputació d’Alacant a la Marina Alta, en general, “comarca fonamental per a la província ia Xàbia en particular”. Segons ha avançat el president “són més de 5 milions d’euros els que al llarg d’aquesta legislatura hem injectat directament en aquest municipi, a través de l’Ajuntament, per a diferents polítiques que són molt importants en una legislatura que és complicada”.

“Això ens obliga a generar una reacció per recuperar-nos de tots els mals que estem patint”, ha advertit el president, que ha assegurat que és un moment complicat “en què no només són necessàries les inversions, sinó adequar-les a les necessitats de la ciutadania”.

Per això, tal com ha manifestat, “la principal prioritat, més enllà de les inversions com les del Pla +prop, que deixa en aquesta localitat prop de 300.000 euros, són les persones més vulnerables, amb menors ingressos i que acudeixen als serveis socials”.

“El que és important és posar-nos d’acord per impulsar aquestes ajudes extraordinàries. Al ple de la Diputació hem aprovat inversions especials per a les persones més vulnerables i només per a Xàbia, amb la bretxa social que el Covid està generant i amb l’augment de la factura de la llum, hem acordat injectar 242.000 euros que transferirem al Ajuntament directament per atendre les famílies més necessitades”, ha avançat Mazón, que ha conclòs que cal “sortir junts d’aquesta situació i aquesta és la prioritat de la Diputació, en col·laboració amb els ajuntaments de la província i en consens amb els grups polítics de la institució”.

Informació i Foto: Diputació d’Alacant

noticiesdigitals

Leave a Reply

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.

%d bloggers like this: