L’empresa d’Espaitec BluePlasma Power presenta la seua tecnologia a start-up europees i israelianes en el Calling2Scale

La tecnològica castellonenca ha participat en l’exclusiu programa de suport a start-up celebrat a Tel-Aviv (Israel) mostrant la seua innovació en l’àrea d’energia renovable i substituts del plàstic

BluePlasma Power, companyia instal·lada a Espaitec, Parc Científic i Tecnològic de la Universitat Jaume I de Castelló, ha viatjat a la ciutat israeliana de Tel-Aviv per a participar en el Calling2Scale, un exclusiu programa de suport a les més destacades start-up europees i israelianes que ofereix l’oportunitat de rebre formació durant tres mesos per a impulsar la penetració en el mercat, especialment en el mercat israelià. El Calling2Scale prepara i millora d’una forma estratègica i eficaç la capacitat de les start-up europees i israelianes per a introduir-se i escalar en nous mercats globals aprofitant la seua xarxa de socis i experts internacionals.

El programa Calling2Scale està organitzat per l’EIT Hub Israel, dependent de l’Institut Europeu d’Innovació i Tecnologia (EIT), i consisteix en un pla d’iniciació de 12 setmanes dirigit a start-up europees i israelianes amb suport pràctic i tallers de grup a càrrec de professionals experts de l’ecosistema israelià d’innovació, que s’enfoca en tres grans àmbits tecnològics: salut, energia renovable i substituts del plàstic, i combustibles alternatius.

Cal destacar que BluePlasma Power ha sigut una de les 13 firmes triades de les més de 70 start-up europees que es van presentar en la seua categoria (energia renovable i substituts del plàstic); posant de manifest la tecnologia capdavantera de l’empresa castellonenca en el sector dels substituts del plàstic i combustibles alternatius. Tal com indica Mario Araya, CEO Tècnic i fundador de l’empresa, «estem molt contents per haver sigut triats per a aquest Bootcamp, ja que ens ofereix un fort ecosistema de suport i guia per a escalar la tecnologia BluePlasma Power a través d’una empresa que mire veritablement per la innovació, donant suport a tecnologies capdavanteres a escalar».

BLUEPLASMA POWER

BluePlasma Power és una empresa amb tecnologia pròpia patentada, especialitzada en la valorització de residus orgànics a productes d’alt valor afegit. Aquesta tecnologia redueix l’emissió de CO2 respectant el compromís amb el medi ambient. També rendibilitza els combustibles convencionals augmentant la seua eficiència i produint un important estalvi energètic.

L’especialitat de la tecnològica castellonenca és integrar tecnologies existents que formen sinergia per a obtenir innovadores línies de producció compactes, produint productes finals «in situ» amb baix cost. La tecnologia que ha desenvolupat i patentat permet, d’una banda, valorar residus sòlids orgànics que no són reciclables amb tecnologies convencionals, a través d’una tecnologia base d’hidrogasificació fotocatalítica amb plasma, on s’obté hidrogen i gas de síntesi, per a convertir-ho en energia elèctrica, tèrmica o en un bioproducte líquid que pot utilitzar-se com a biodissolvent per a la indústria química, o bé, bioadditiu per a gasoil i gasolina.

D’altra banda, la tecnologia desenvolupada per la companyia permet reformar el gas natural a través de la HGC amb plasma aconseguint, amb una menor inversió, duplicar en eficiència les tecnologies convencionals i actuar com a embornal de diòxid de carboni (CO2), contribuint a la independència energètica, generant ocupació i millorant l’economia rural.

Informació i FOto: UJI

noticiesdigitals

Leave a Reply

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.

%d bloggers like this: