L’empresa del Parc Científic de la UA Laminar Pharma preveu comercialitzar el medicament per tractar el glioblastoma l’any que ve

L’empresa del Parc Científic d’Alacant (PCA) Laminar Pharma està desenvolupant el compost LAM561 per al tractament de glioblastoma, un tumor cerebral molt agressiu, que es troba actualment en fase 3 i que ja ha superat els 75 pacients reclutats per al seu estudi clínic . Això suposa més del 50% del total necessari per a l’anàlisi final situada a 140. Les xifres de la taxa de reclutament que està registrant Laminar Pharma s’han quadruplicat en comparació dels anys anteriors postpandèmia.

L’estudi clínic del LAM561 per al tractament del glioblastoma s’està duent a terme a diferents hospitals distribuïts per Espanya, Itàlia, el Regne Unit i França. Concretament a Espanya, les comunitats autònomes que compten amb hospitals que desenvolupen l’estudi clínic són Madrid, Catalunya, Comunitat Valenciana i Andalusia, que sumen un total de 9 centres. I si tot continua segons allò previst, la companyia nascuda al Parc Científic de les Illes Balears i també amb seu al Parc Científic d’Alacant, sol·licitarà l’autorització condicional de comercialització a Europa el 2024.

Serà a finals del proper any quan estigui en funcionament la planta de producció del principi actiu del LAM561 al PCA, tal com ha assenyalat el director financer de l’empresa, David Roberto, i ho farà sota el paraigua d’una altra empresa del Parc, Medalchemy, on en aquests moments es produeix aquest principi.

El LAM561 s’ingereix per via oral i, encara que inicialment s’adreça al tractament del glioblastoma, ha mostrat en resultats preliminars positius que té potencial per expandir-ne l’ús a altres indicacions oncològiques en el futur. Pel que fa a la composició, és un derivat sintètic de l’àcid oleic que, entre altres coses, pretén pal·liar els efectes secundaris tan severs de la quimioteràpia i que és capaç d’arribar a les cèl·lules del cervell creuant la barrera hematoencefàlica.

En l’aspecte financer, Laminar Pharma es troba en aquests moments amb una ronda de finançament obert en què ja s’han superat els 6 milions d’euros, una xifra que la converteix en la ronda més gran de la història de la companyia, malgrat que encara queden diversos dies per al tancament de la mateixa.

El director del Parc Científic d’Alacant, Esteban Pelayo, es mostra molt confiat en el futur llançament del LAM561 i que aquest producte salvarà moltes vides. “És increïble la feina que està fent l’equip de Lamonar Pharma. Des del PCA estem molt orgullosos de tot l’equip que conforma l’empresa i els seguirem recolzant en tot allò que puguem”, manifesta Pelayo.

Informació i Foto: Universitat Alacant

noticiesdigitals

Deixa un comentari

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.

A %d bloguers els agrada això: