L’autoritat portuària de Castelló convoca la VI edició de les distincions Far PortCastelló

El president de l’Autoritat Portuària de Castelló, Rafa Simó, ha convocat la VI edició de les Distincions Far PortCastelló. L’Autoritat Portuària va impulsar aquests premis en 2016 coincidint amb la commemoració dels 114 anys de la creació del port de Castelló i en base al que disposa el Reglament de Distincions Honorífiques.

La iniciativa té com a fins reforçar el sentit de pertinença a la Comunitat Portuària de Castelló, contribuir a el coneixement públic d’iniciatives noves en diferents àmbits i reconèixer els mèrits de la feina realitzada.

Les categories a les que es poden concórrer són Comunicació, Innovació, Trajectòria Empresarial, Seguretat Laboral, Iniciativa Empresarial, Protecció Mediambiental, Igualtat, Cultura i Compromís Social. A la distinció Far PortCastelló en cada un d’aquests àmbits podran concórrer persones o entitats, nacionals o estrangeres, presentant una instància juntament amb els mèrits adduïts per a l’atorgament de la distinció.

En aquesta edició s’ha procedit a la modificació de l’reglament, concretant i especificant cadascuna de les categories, i aprovat en el darrer Consell d’Administració.

El termini de presentació de sol·licituds ja està obert i es prolongarà fins al pròxim 30 d’abril.

El jurat dels premis Far està conformat per més de 50 persones de diferents àmbits, és paritari i amb majoria d’integrants externs a l’autoritat portuària.

Els premis Far PortCastelló s’integren en la línia estratègica d’impacte social de el Pla Estratègic 2024 que té com a objectiu la millora de la convivència port-ciutat i port província.

Les bases per a participar en aquestes distincions estan exposades al portal http://www.portcastello.com en el següent enllaç: https://www.portcastello.com/puerto-ciudad/premios-faro/

CATEGORIES:

– FAR INICIATIVA EMPRESARIAL: Es tracta de posar en valor i ponderar aquelles iniciatives empresarials que redundin en benefici del port de Castelló i / o de la seva Comunitat Portuària i / o del seu entorn i que tinguin al seu torn d’un caràcter original i pioner en el seu àmbit d’actuació.

– FAR TRAJECTÒRIA EMPRESARIAL: Té per objecte valorar les empreses que comptin amb una dilatada trajectòria en el port i suposi un referent per a altres.

– FAR INNOVACIÓ: Es valora aquelles candidatures que pel seu caràcter innovador, ja sigui tecnològic o de qualsevol altre tipus, millorin la sostenibilitat en sentit ampli, l’explotació i / o rendiment de les empreses que operen al port.

– FAR IGUALTAT: Distingeix les accions dutes a terme per les empreses, organitzacions o entitats, en l’àmbit de la igualtat, valorant especialment aquelles polítiques que hagin estat implantades de no discriminació i d’igualtat real i efectiva entre els seus treballadors i treballadores, el desenvolupament d’estructures com ara Comissions d’Igualtat, implementació de Plans d’Igualtat, Codis Ètics i de Conducta, actuacions amb perspectives de gènere, així com segells de qualitat, premis o distintius obtinguts per tal motiu per l’empresa o organització candidata.

– FAR PROTECCIÓ MEDIAMBIENTAL: Té com a objectiu visibilitzar totes aquelles accions o iniciatives executades a favor d’una millora mediambiental concreta, valorable i mesurable en l’entorn portuari.

– FAR DE SEGURETAT LABORAL: Distingeix a les empreses o entitats compromeses amb els estàndards nacionals i / o internacionals en matèria de seguretat laboral, mitjançant les quals es busca la minimització de riscos en les persones treballadores després d’una anàlisi d’aquests, millorant en conseqüència la seva seguretat laboral i personal.

– FAR DE COMPROMÍS SOCIAL: Es valoren aquelles iniciatives executades en defensa de col·lectius i / o grups de persones amb especials dificultats econòmiques, socials o de qualsevol altre tipus, sense perjudici de valorar aquelles altres que redunden en benefici de la societat en general.

– FAR DE CULTURA: Distingeix accions específiques en pro de la cultura executades per associacions, empreses o col·lectius que contribueixin a la defensa de valors culturals i a la seva difusió en l’entorn.

– FAR DE COMUNICACIÓ: Valora les empreses o col·lectius que pel seu valor comunicatiu traslladen a la ciutadania informació veraç, de qualitat i contrastada sobre la realitat portuària i de la seva Comunitat Portuària.

Informació i Foto: PortCastelló

noticiesdigitals

Leave a Reply

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.

%d bloggers like this: