L’Aula de Còmic de la UA reprèn la seva activitat

L’Aula de Còmic de la Universitat d’Alacant reprèn la seva activitat amb dues propostes per al novembre: Una exposició sobre Spirou in Berlin i la taula rodona La traducció de còmics: reptes i particularitats.

La primera activitat comença avui divendres 4 de novembre, amb la inauguració de l’exposició sobre Spirou in Berlin, de l’autor alemany Flix. Aquesta mostra es podrà veure, des de demà i fins al 30 de novembre, a la rampa de la Biblioteca General de la UA. Cedida pel Goethe-Institut de Barcelona, ​​l’exposició arriba a Alacant gràcies al Deutscher Akademischer Austauschdienst (DAAD), integrada per 13 cartells. Flix, àlies Felix Görmann, és un dels autors de còmic alemanys més importants dels darrers anys. Va estudiar, a més d’Alemanya, a l’Escola Massana de Barcelona. El seu còmic held (heroi) va rebre nombrosos premis, entre d’altres el premi al millor còmic alemany Max und Moritz el 2004. Recentment s’ha encarregat de l’edició per al 80è aniversari de Spirou, personatge de ficció creat el 1938 per a la revista d’historietes Journal de Spirou i popularitzat per André Franquin. Flix ha estat el primer alemany a crear una aventura per a aquest gran clàssic franc-belga.

La segona proposta de l’Aula de Còmic, tindrà lloc el divendres 18 de novembre a les 17 hores a la Sala Russell P. Sebold de la Biblioteca General, amb la taula rodona La traducció de còmics: reptes i particularitats, en què intervindran André Höchemer (traductor professional i expert en còmics), Belén Lozano (Universitat de València) i María José Mompeán (Universitat d’Alacant). Modera: Eduard Ball López (Universitat d’Alacant-Aula de Còmic-Unicòmic).

L’Aula de Còmic vol ser un espai de trobada, formació i intercanvi d’informació relacionada amb el còmic. És un projecte conjunt de la Seu Ciutat d’Alacant i l’Associació Unicòmic amb la col·laboració del Departament de Filologia Catalana i el Departament d’Innovació i Formació Didàctica de la Universitat d’Alacant.

Informació i Foto: Universitat Alacant

noticiesdigitals

Leave a Reply

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.

%d bloggers like this: