L’associació POSITIVAT i l’UJI organitzen un seminari en línia sobre la gratitud durant els processos oncològics

L’Associació Nacional de Psicologia Positiva POSITIVAT, en col·laboració amb la Universitat Jaume I, ha organitzat, amb motiu de la celebració l’11 de gener del Dia Internacional de l’Agraïment, un seminari en línia per a conversar amb professionals sanitaris sobre la gratitud durant un procés oncològic. L’objectiu del webinar, que se celebrarà a les 19 hores a través de la pàgina web i les xarxes socials de l’associació, és generar un espai obert a tota la ciutadania per a conèixer, amb rigor i proximitat, aspectes importants per a un bon afrontament davant una malaltia oncològica.

De la mà de psicòlogues de l’Associació Espanyola Contra el Càncer, el webinar tractarà temes com ara les fases en les quals s’aplica la psicologia positiva i en quines no, la gratitud al final de la vida durant les cures pal·liatives o pautes de comunicació per als acompanyants i familiars de pacients. Durant la jornada, també es compartiran, a través de les xarxes socials de l’associació, infovídeos relacionats amb la gratitud i contingut dinàmic per a fomentar el benestar amb tècniques i consells senzills, però amb base científica, per a practicar la gratitud en el dia a dia.

Aquestes activitats s’engloben dins del «Projecte Gratitud», una iniciativa de POSITIVAT en col·laboració amb la Universitat Jaume I i la Conselleria de Sanitat Universal i Salut Pública de la Generalitat Valenciana. Un dels principals objectius d’aquest projecte és divulgar els coneixements i investigacions realitzades en el camp de la psicologia positiva sobre el constructe de la gratitud, conèixer quins beneficis aporta, com aplicar-la en el dia a dia i, sobretot, ser conscient de l’impacte positiu que es genera amb aquestes pràctiques basades en l’evidència científica.

Una de les accions que inclou el projecte és la campanya de conscienciació «Agraeix». La campanya està centrada en el context sanitari per ser aquest l’únic àmbit que té regulat de manera expressa el registre i ús de fulls d’agraïment. L’objectiu de la campanya és donar a conèixer a la ciutadania l’existència d’aquests fulls d’agraïment, en quines comunitats autònomes són presents i convidar-los a fer-ne ús.

Més informació: https://positivat.com/

Informació i Foto: UJI

noticiesdigitals

Leave a Reply

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.

%d bloggers like this: