L’artista castellonenc Álvaro Terrones presenta la seva performance «Cimarrón» a Berlín

Aquesta activitat és el resultat de la col·laboració de la Fundació Caixa Castelló amb la Memòria Artística de Chema Alvargonzález a través de GlogauAIR Art Residency Berlin, i la col·laboració del programa PICE d’Acció Cultural Espanyola (AC/E) per a la internacionalització de la cultura espanyola , que impulsa i facilita la presència exterior del sector creatiu i cultural espanyol. L’activitat s’emmarca, a més, dins de les propostes que organitzarà la Fundació Caixa Castelló a Berlín a través del programa de col·laboració amb la Diputació de Castelló per a la promoció d’activitats culturals.

Cimarrón és el títol de la performance artística de l’artista castellonenc Álvaro Terrones. Es tracta d´un projecte en consciència social compost per dues accions: la primera es titula Inflamar amb la fragància de la teva brutícia, i tracta el concepte d´excés i la ruptura violenta d´un estat d´inhibició després d´un període repressiu. La segona acció es titula Gota que llisca no xopa, i tracta sobre el concepte de velocitat i de precipitació, després d’un període de contenció.

La paraula Cimarró es refereix a l’animal domèstic que fuig i es torna salvatge. El tema general d’aquest projecte és l’ànsia, el consum –sense control ni mesura– de cultura, passions o temps. L’artista Álvaro Terrones amb aquesta performance en dos actes proposa estimular la intuïció i la simpatia, a més de plantejar com a causa, com a força, la pacificació de l’existència.

Álvaro Terrones (Castelló, 1980). Doctor en Belles Arts amb menció internacional per la Universitat Politècnica de València (2018). Aufbauhstuium Malerei-Grafik (Posgrau a Burg Kunsthochschule, Halle (2012) amb el professor Thomas Rug. Màster en Producció Artística (UPV Universitat Politècnica de València, 2013)) Beca universitària de Formació de Personal Investigador vinculat a l’R+D+I a Vanguardia Històrica Espanyola 1898-1927 i el seu impacte en les pràctiques escèniques, art d’acció i art sonor (2013-2017) Membre del LCI, Laboratori de Creacions Intermèdia UPV Universitat Politècnica de València.

Participa en nombroses trobades internacionals de performance art: Perform. art Meeting, Kassel (2009); Galerie Kunstraum, Städtische Museen Jenakultur, Jena (2012), The Second Performance GlogaurAIR, Berlin (2012); RIAP Reencontre International d’Art Performance, Québec (2012); PAO Perform. Art, Oslo (2014); Mother’s Tongue, Hèlsinki (2014); Galerie D’Art UQAM, Universitat de Montreal (2015); Art Nomade, Montreal (2015); PAB Perform. Art, Bergen (2016, 2017, 2019); III Trobada de Poesia i Acció a l’EACC, Castelló (2016).

Ha desenvolupat pràctica específica de l’art d’acció en esdeveniments com l’Homenatge a Felipe Ehrenberg a l’ambaixada de Mèxic a Espanya (2017); El Giro Notacional al Museu d’Art Contemporani de Castella i Lleó (2018) o en diferents edicions del Festival Acción Mad (2016, 2018); cal destacar el projecte Fortuna o Virtut de l’Olfat a la Sala Sant Miquel de Castelló (2021), els 99 noms més bonics o L’Edèn i la Propietat Privada a Art Sud Art en Acció (2019, 2022).

Amb motiu de la seva tesi sobre la planificació de la performance ha desenvolupat diverses estades de recerca internacional, com a l’Arxiu del Centre Inter Le Lieu, al Québec (2017) dirigit per Richard Martel i Michael La Chance i posteriorment a l’Arxiu Documentació Black Kit , a Colònia (2018), dirigit per Boris Nieslony. Ha realitzat treballs de comissariat relacionats amb la performance a la Sala Sant Miquel de la Fundació Caixa Castelló (2021) i al Consorci de Museus de la Generalitat Valenciana (2022). Actualment és professor de performance art a la Facultat de Belles Arts de la Universitat Politècnica de València.

Informació i Foto: Fundació Caixa Castelló

noticiesdigitals

Leave a Reply

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.

%d bloggers like this: