L’alumnat de Castellnovo estrenarà el nou aulari del CRA Palancia-Espadán al setembre

El director general d’Infraestructures Educatives, Víctor García, i l’alcaldessa de Castellnovo, Carmina Gil, han visitat les obres de construcció del nou aulari del CRA Palancia-Espadán d’aquest municipi de l’Alt Palància, actuació en què la Conselleria d’Educació inverteix 1,7 milions d’euros. Els treballs estan en el tram final, ja que la recepció de les noves instal·lacions està prevista per al pròxim 15 de juny.

El director general d’Infraestructures Educatives ha agraït a l’Ajuntament la seua implicació en el pla Edificant: “Castellnovo és un exemple del bon funcionament d’Edificant, de la suma d’esforços per millorar de manera ràpida i eficaç la xarxa de centres educatius públics, com es pot comprovar en aquest espectacular aulari nou del CRA Palancia-Espadán”.

Víctor García ha explicat que “una vegada recepcionem les obres acabades, es procedirà a netejar les noves instal·lacions i a col·locar els nous equipaments per a deixar-ho tot a punt aquest mes de juny i que, així, l’Ajuntament i la comunitat educativa puguen planificar el trasllat al nou aulari amb l’objectiu que tot estiga preparat perquè el mig centenar d’alumnes de Castellnovo estrenen les noves instal·lacions el pròxim setembre amb l’inici del curs”.

El director general d’Infraestructures Educatives, Víctor García, destaca que aquesta actuació “atén la necessitat de cuidar al màxim l’escola rural i garantir un servei educatiu i unes infraestructures educatives públiques de qualitat en poblacions més xicotetes”, i hi ha afegit que “el nou centre, que s’alça en una parcel·la de 5.795 metres quadrats cedida per l’Ajuntament, garanteix les necessitats d’escolarització futures de Castellonovo, ja que disposa de 168 places escolars, xifra que triplica el mig centenar d’alumnes escolaritzats aquest curs 2021-2022 al municipi”.

L’alcaldessa de Castellnovo, Carmina Gil, per la seua banda, subratlla que el nou aulari “suposa un salt enorme per al poble, perquè fa molts anys que lluitem per aconseguir un col·legi nou”. “L’actual escola data de finals del segle XIX i és un edifici molt antic, amb moltes carències, ja que no compta ni amb una bona accessibilitat, ni tampoc amb la grandària adequada, per la qual cosa el pla Edificant ha sigut una gran oportunitat per a nosaltres”, hi detalla.

Carmina Gil insisteix en el fet que “comptar amb un col·legi modern i amb capacitat suficient és molt important per als pobles en risc de despoblament com el nostre”. “El CRA Palancia-Espadán, la seu principal del qual està a Castellnovo, però també té aularis a Almedíjar, Navajas i Vall de Almonacid, té un projecte educatiu molt bo i és una escola rural pionera que necessita instal·lacions educatives de qualitat per a continuar creixent”, hi afig l’alcaldessa.

En aquest sentit, Gil insisteix “en l’entorn espectacular del nou aulari, enclavat en el vessant del castell i rodejat de naturalesa, amb un hort escolar en què es poden desenvolupar projectes educatius intergeneracionals; biblioteca, tallers de ciències i d’art; un menjador amb cuina pròpia; pista esportiva coberta i descoberta… l’alumnat i el professorat comptaran amb tres vegades més espai del que tenien fins ara”.

La nova escola disposarà d’una aula d’Infantil de 2 anys, dos d’Infantil de 3 a 5 anys, quatre de Primària i una d’Educació Especial; gimnàs, cuina i menjador per a 60 comensals en dos torns, i més de 1.750 metres quadrats de patis, pistes esportives, jardins i hort escolar.

El nou centre, que suma una superfície útil construïda d’uns 1.450 metres quadrats, compta amb un gimnàs de 135 metres quadrats amb vestuaris i banys. Desenvolupa tot el seu programa educatiu en una única planta, on, a més de les aules, s’ubiquen el menjador, de 48 metres quadrats, i una cuina de 31 metres quadrats amb tots els magatzems que necessita, així com els espais administratius: consergeria, secretaria, direcció, direcció d’estudis i sala de professorat.

Els 1.755 metres quadrats d’espais exteriors del centre inclouen una pista esportiva de 968 metres quadrats, un pati de 176 metres quadrats per a l’alumnat d’Infantil i un altre de Primària de 282 metres quadrats, així com un hort escolar de 28 metres quadrats.

Informació i Foto: Generalitat Valenciana

noticiesdigitals

Leave a Reply

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.

%d bloggers like this: