El PPCV demana “refer la Llei d’economia circular de dalt a baix per inservible”

La portaveu de Medi Ambient del Grup Popular a les Corts, Elisa Díaz, ha demanat refer la Llei d’economia circular del Consell “de dalt a baix per inservible” i ha anunciat que el GPP ha presentat 118 esmenes al text legislatiu el termini de presentació del qual finalitza avui.

Elisa Díaz ha indicat que “és tot tan matusser que proposem fins al canvi de nom: Llei de gestió eficient de recursos i economia circular en lloc de llei per a la prevenció de residus, transició ecològica i foment de l’economia circular a la Comunitat Valenciana. El text legislatiu proposat és tan fluix que hem hagut de presentar el doble d‟esmenes que disposicions té aquesta proposició. Cal canviar la llei de dalt a baix perquè no hi ha un sol article que sustenti la barbaritat de la llei que, per exemple, atacava la unitat de mercat, entre moltes altres qüestions”.

Per a la portaveu popular, aquest projecte de llei “no és més que un intent de rentat de cara del Consell per poder dir que fan alguna cosa. Però mentre aquest Consell mareja la perdiu, els residus viatgen més que mai, amb la petjada de carboni que això suposa, i no hi ha alternativa als gots que cada cop estan més col·lapsats als abocadors. Tot i canviar-se el text de dalt a baix, hi ha moltes qüestions que queden sense resoldre’s com, per exemple, la gestió de residus industrials”.

“Amb les nostres esmenes deixem clar que no volem més guinguetes. Una altra Agència, una altra oficina, és innecessària i més en la situació on trobem”, ha afegit.

Díaz ha “La realitat és que a la Comunitat Valenciana portem set anys pràcticament paralitzats en qüestió de gestió de residus, sense noves infraestructures, i amb una negativa radical i sectària cap a la valorització energètica que avala la pròpia ONU”, ha assenyalat.

Elisa Díaz ha afirmat que “tot en aquest projecte de llei ha estat un clar: hi ha moltes contradiccions, disposicions que entren en competències que no corresponen a l’autonomia i conceptes indefinits. Amb les nostres esmenes no només hem hagut d’esmenar cada apartat de cada article, sinó que ens hem fet ressò de les propostes de la societat civil i les objeccions plantejades al dictamen del CJC i del CES”.

Finalment, la portaveu popular ha conclòs que “amb les esmenes que presentem pretenem que el resultat final sigui una cosa que s’assembli a una llei aplicable i viable. Hem perdut molt de temps. Nosaltres des del primer moment demanem que es fes bé i així evitar fer el ridícul que han fet amb aquesta proposició de llei”.

Informació i Foto: PP Comunitat Valenciana

noticiesdigitals

Leave a Reply

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.

%d bloggers like this: