L’alumnat d’Ambaixador Beltrán iniciarà el curs en el nou edifici a Almassora

L’empresa Añil Servicios, Ingeniería y Obras preveu acabar l’obra d’Infantil i Primària a l’estiu per a garantir el trasllat de l’alumnat del vell edifici a les noves dependències abans que arranque el nou curs escolar. Així es desprèn del 43,52% d’execució que acumula una obra amb 2.151.877,20 euros ja certificats. L’alcaldessa d’Almassora, Merche Galí, i representants municipals i de l’obra han visitat el recinte per a conèixer de prop l’avanç dels treballs.

Segons han indicat fonts de la constructora adjudicatària, pràcticament està finalitzada la totalitat de l’estructura de la nova construcció, la coberta del recinte amb les seves respectives capes d’aïllament, la pavimentació amb formigó d’una part del centre educatiu, la tabiquería i perfileria necessària, el tancament d’exteriors, així com la instal·lació de conductes d’aire. D’aquesta manera, els treballs avancen a bon ritme en un espai que aconsegueix els 5.700 metres quadrats.

Malgrat les dificultats per la pluja i els subministraments de materials, l’empresa, que ja va executar el col·legi Regina Violant, manté el calendari previst perquè alumnat, docents i equipament es traslladin durant els mesos de vacances al nou edifici i en aquest moment pugui començar l’enderrocament del bloc antic on estudien avui dia. Aquest espai albergarà el gimnàs i les pistes esportives.

La previsió en el disseny suposa la dotació de sis unitats d’Infantil, 12 aules de Primària i un menjador amb capacitat per a 360 escolars repartits en torns. A més, està previst que mantingui l’aula per a l’alumnat de dos anys que ha incorporat aquest curs a través d’un programa pilot de la Generalitat Valenciana i que ha cobert les 18 places ofertes tant en aquest col·legi com en el Regina Violant, els dos pioners en la localitat.

Per això, ahir va tenir lloc el Consell Escolar Municipal de caràcter extraordinari, presidit per la regidora d’Educació, Raquel Barberá, en el qual va acordar per unanimitat elevar les respectives al·legacions perquè la Direcció General de Centres Docents reconsideri la seva decisió d’eliminar una unitat d’infantil el pròxim curs en el col·legi Ambaixador Beltrán. D’aquesta manera, el consistori, al costat dels membres del consell, cerca mantenir les 12 aules de tres anys que existeixen a Almassora, a més de baixar la ràtio de 25 a 23 places per aula en tots els centres.

En total, la constructora manté el ritme d’obra que en els pròxims mesos suposarà una nova inversió de 2,7 milions d’euros fins a aconseguir els 4.945.112,42 euros pels quals va adjudicar l’Ajuntament d’Almassora la seva execució. Igual que el col·legi Santa Quitèria, el finançament és a càrrec del pla Edificant de la Generalitat Valenciana.

Durant la visita en la qual també ha participat Barberá i el tinent d’alcalde Javier Mollá al costat dels arquitectes municipals, els responsables d’obra han mostrat les diferents dependències en les quals treballen obrers i instal·ladors auxiliars per a materialitzar el disseny de la signatura valenciana Durán Moreno Arquitectos S.L.P.

Informació i Foto: Ajuntament d’Almassora

noticiesdigitals

Leave a Reply

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.

%d bloggers like this: