L’Alcúdia de Crespins s’adhereix a la Plataforma de Ciutats Intel·ligents CONNECTA VALÈNCIA

L’Ajuntament de l’Alcúdia de Crespins s’ha adherit al Conveni de col·laboració amb la Plataforma de Ciutats Intel·ligents CONNECTA VALÈNCIA de la Diputació de València. El projecte ‘Connecta València: territori turístic, intel·ligent i sostenible’ naix amb l’objectiu d’adaptar i millorar l’experiència turística de tots els municipis de la província. Tot això serà possible gràcies al fet que el Ministeri d’Assumptes Econòmics i Transformació Digital ha seleccionat a la corporació provincial com a beneficiària del programa, cofinançat amb fons Feder de la Unió Europea. La iniciativa compta amb tres grans àrees d’actuació: la millora de la infraestructura tecnològica, la consolidació de la informació turística unificada, i l’anàlisi de tota aquesta informació.

Dins de la millora de la infraestructura tecnològica, al poble s’instal·larà una estació meteorològica, se situaran tòtems turístics interactius, així com dispositius de detecció de mobilitat per a conéixer de manera anònima com actuen els ciutadans i els turistes, a més de mesuradors mediambientals i una xarxa sense fil Lora amb 500 i que podrà usar el municipi per als seus propis dispositius.

Respecte a la consolidació de la informació turística unificada, es posarà en marxa una aplicació mòbil que facilitarà informació i funcionalitats per a millorar l’experiència dels turistes.

Finalment, per a l’alcalde de l’Alcúdia de Crespins, Pepe Garrigos, ha afirmat que aquest conveni amb la Diputació “millorarà l’eficiència de les inversions en el sector turístic, també es contribuirà a la lluita contra el canvi climàtic i a avançar en un turisme més sostenible, accessible i inclusiu”. Tanmateix, formar part d’aquest projecte, com ha assenyalat el primer edil ens permetrà “estar coordinats amb altres poblacions i operar entre nosaltres”.

Informació i Foto: Ajuntament Alcudia de Crespins

noticiesdigitals

Leave a Reply

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.

%d bloggers like this: