L’alcaldessa de València Maria José Català rep els xiquets sahrauís acollits este estiu per les famílies valencianes

L’alcaldessa de València, María José Catalá, ha reafirmat este dilluns, 31 de juliol de 2023, el compromís de l’Ajuntament amb la causa sahrauí, en la recepció dels xiquets i xiquetes sahrauís participants del projecte ‘Vacances a Pau’, que compta ja amb 26 anys d’història. Este programa d’acolliment familiar temporal, organitzat per l’ONGD Al.Adala i la Delegació Sahrauí per a la Comunitat Valenciana posa l’èmfasi en quatre aspectes fonamentals: educatiu, sanitari, social i lúdic.

“És l’acte més bonic d’esta setmana i estic molt contenta”. D’esta manera ha iniciat l’alcaldessa la recepció en el Saló de Cristall de la Casa Consistorial, al costat de la regidora responsable de l’Àrea de Benestar Social, Marta Torrado. Catalá ha recordat als menuts que són “els millors representants de la causa sahrauí” i que la seua presència “és una de les millors maneres de visibilitzar el conflicte i de bolcar-nos amb qui més el patixen, els xiquets”.

L’alcaldessa ha destacat que València “és una terra solidària” i ha agraït a totes les famílies que, estiu rere estiu, acullen a xiquets i xiquetes sahrauís procedents dels campaments de refugiats de Tinduf, per a ajudar-los i garantir-los un estiu en pau. María José Catalá ha animat a totes les famílies valencianes perquè coneguen i participen en el programa.

El programa ‘Vacances a Pau’ acollirà este estiu un total de 97 menors d’entre huit i 12 anys, que estaran fins a finals d’agost o principis de setembre. De tots ells, huit seran acollits per famílies de la ciutat de València i 30 en altres municipis de la província.

Esta acció solidària no sols busca difondre la causa sahrauí i evidenciar la situació de la població que viu en estos territoris, sinó que treballa per a millorar la salut dels xiquets i xiquetes mitjançant revisions i diagnòstics previs, proporcionar-los una nutrició equilibrada durant la seua estada estival, així com establir llaços d’unió entre famílies acollidores valencianes i famílies sahrauís.

El representant de la Delegació Sahrauí per a la Comunitat Valenciana, ha agraït a l’alcaldessa que mantinga la porta oberta de l’Ajuntament de València al programa i ha recordat que el poble sahrauí aspira al fet que es respecte la legalitat internacional. “Volem que els nostres xiquets tinguen una infantesa normal”, ha afirmat Mohamed El Mamun Ahmed.

L’acte, que s’ha tancat amb una degustació d’orxata, ha comptat a més amb la presència de les regidores Julia Climent i María José Ferrer, per part de l’equip de Govern, i de Papi Robles, Eva Coscollà i Ferran Puchades, en representació del Grup Compromís, així com de Sarai Vicente, presidenta de l’ONG Al.Adala, i famílies acollidores del programa ‘Vacances a Pau’.

Informació i Foto: Ajuntament de Valencia

noticiesdigitals

Deixa un comentari

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.

A %d bloguers els agrada això: