L’alcalde Joan Ribó considera que la continuació durant un any de l’activitat de la Marina de Valencia “tranquil·litza les empreses i el personal que hi treballa”

La sessió extraordinària del Consell d’Administració del port de València ha ratificat este matí la continuació durant un any de l’activitat i la gestió del Consorci de La Marina. En la reunió, en la qual l’alcalde ha participat de forma virtual, Joan Ribó ha confirmat que “esta notícia és important per tranquil·litzar totes les empreses i el personal que hi treballa i per tal que La Marina continue la seua faena de cara a la ciutat i per tal d’acostar el port a la ciutat i la ciutat al port”.
 

En acabar la reunió del Consell d’Administració, Ribó ha confirmat que “acabem de ratificar la pròrroga durant un any per a La Marina de València, que havíem acordat prèviament amb el Ministeri de Ports i Transports”. L’alcalde ja va avançar en l’última reunió del Consell d’Administració de l’Autoritat Portuària de València que “l’objectiu fonamental, a l’hora de definir la fórmula per a la gestió de la Marina de València, és preservar la protecció i l’estabilitat dels llocs de treball i la continuïtat en l’activitat econòmica i d’innovació”.

L’alcalde ja va avançar en l’esmentada reunió que “la prolongació del funcionament del Consorci per un any serà una eixida provisional mentre busquem una solució definitiva” i, a preguntes dels periodistes, es va mostrar partidari d’una gestió participada a tres entre l’Ajuntament, la Generalitat i el Ministeri.

Recordem que el Consell Rector del Consorci València 2007 va aprovar el passat mes de maig la dissolució de l’organisme, tal com exigien els estatuts, després de l’eixida de l’Estat de l’entitat. En la pràctica, però, la pròrroga que hui s’ha ratificat comporta la paralització del procés de liquidació del Consorci València 2007, l’entitat encarregada de coordinar l’activitat de La Marina.

Amb la decisió de hui, La Marina mantindrà el seu funcionament i garantirà així la seguretat jurídica de tota la plantilla, així com la de les entitats concessionàries i les empreses fins que es constituïsca un nou òrgan gestor.

Ampliació portuària

Per la seua banda, l’alcalde s’ha reunit este matí a alcaldia amb la consellera d’Emergència Climàtica i Transició Ecològica, Isaura Navarro, una reunió en la qual també ha participat el director general de Medi Natural i Avaluació Ambiental de la Generalitat, Julio Gómez.

Ribó i Navarro han compartit la seua preocupació per l’ampliació del port de València i el seu impacte mediambiental, especialment sobre l’Albufera i les platges del sud de la ciutat. Tots dos han abordat també la situació en què es troba l’ampliació després que una resolució del Tribunal Superior de Justícia de la Comunitat de Madrid li haja retirat al port de València la seua capacitat per decidir sobre la declaració d’impacte ambiental de l’ampliació.

Informació i Foto: Ajuntament de Valencia

noticiesdigitals

Leave a Reply

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.

%d bloggers like this: