L’Ajuntament llança la campanya “El gos és teu. El barri, de totes i tots”

Sota el lema «El gos és teu. El barri, de totes i tots”, l’Ajuntament de València ha llançat una campanya de conscienciació i civisme dirigida a les persones propietàries de mascotes per a corresponsabilitzar-les en la recollida dels excrements dels seus gossos i en el manteniment de la neteja en les vies urbanes. El vicealcalde i delegat d’Ecologia Urbana, Sergi Campillo, ha presentat la iniciativa, que es duu a terme amb el suport d’entitats veïnals i associacions de comerciants.

Tal com ha explicat Campillo, «esta campanya és fruit, d’una banda, de la ferma voluntat del Govern municipal de millorar l’índex d’aprovat que la ciutadania va atorgar a la neteja de la via pública, segons els últims baròmetres municipals i l’OCU; i per una altra, del convenciment que, per a aconseguir una ciutat neta és essencial generar una consciència social».

L’Ajuntament posa en marxa esta nova campanya, que es basa en quatre pressupostos: hi ha que despertar la consciència de les persones propietàries de gossos de la seua responsabilitat en la recollida dels excrements de les seues mascotes; el reconeixement que les altres persones no tenen per què patir la deixadesa pròpia; el convenciment que el problema no són els gossos; i la conclusió que el problema són les persones que no actuen amb civisme, però que la solució està a les seues mans.

La campanya presenta la imatge d’un gosset que interpel·la l’espectador amb un missatge en una placa en la qual advertix sobre les conseqüències econòmiques que pot haver-hi per a l’amo que abandone al carrer els excrements de la seua mascota. Tal com s’assenyala en el cartell, la sanció mínima prevista per a estos casos ascendix a 150 euros. La imatge ha sigut cedida de manera desinteressada a l’Ajuntament de València per l’Ajuntament de Viena (Àustria).

Durant les pròximes setmanes, els missatges i imatges de la campanya es distribuiran pel mobiliari urbà (85 unitats en els mupis), i s’emetran pel canal de l’EMT. A més, la iniciativa inclou dos accions noves: es repartiran 10.000 unitats de vinils adhesius entre els comerços de la ciutat, associacions de veïns i veïnes, associacions falleres i dependències municipals; i s’instal·laran altres 1.000 unitats de cartells encunyats en forma d’estaca que es clavarà directament sobre les zones en les quals s’ha detectat una major presència del fem animal. Finalment, s’habilitaran dispensadors de bosses en 616 papereres de la ciutat, de manera que s’ajude a la recollida dels excrements. Les bosses són de tipus compostable, per la qual cosa poden ser depositades en els contenidors marrons, de fem orgànic.

REDUCCIÓ D’EXCREMENTS ALS CARRERS DES DE 2016

El regidor ha donat a conéixer les auditories de medicions d’excrements en via pública realitzades els últims anys, que miden la densitat en superfície (dades en unitats per 500 metres quadrats). Les dades reflectixen una tendència a la reducció, amb alts i baixes, des de 2016, «la qual cosa és una conseqüència directa de l’increment dels recursos que l’Equip de Govern destina a la neteja urbana, que ha augmentat en 20 milions des de 2015, i a les polítiques de millora de l’espai públic», ha assegurat Campillo.

Si a l’estiu de 2016, la densitat superficial en vies públiques se situava en 4,27 unitats per 500 m², en la tardor de 2019 la xifra ha caigut fins a les 2,74 unitats. En el cas dels parcs i jardins, les xifres són, lògicament, més elevades; però també es reflectix la mateixa tendència a la baixa: 8,96 u/ m² en la tardor de 2008, davant de la xifra de 5,76 u/ m² dos anys després.

El vicealcalde i regidor ha anunciat la intenció del Govern del Rialto d’impulsar una gran campanya educativa i de comunicació ambiental que es posarà en marxa durant este mandat, i que tindrà un caràcter multivectorial, i transversal. «Però mentrestant no ens volem quedar parats, i per això hem impulsat esta iniciativa, amb els recursos disponibles que establia la contracta amb les empreses adjudicatàries de la neteja urbana».

Campillo ha manifestat la seua confiança en els efectes positius que este tipus d’accions educatives, «amb un caràcter audaç i fresc»; i ha apel·lat a la corresponsabilitat de veïns, veïnes i visitants per a «aconseguir una ciutat cada dia més neta; una ciutat de barris, amable i que es respecta a si mateixa», ha assenyalat.
 

 

 

Informació i Foto: Ajuntament de Valencia

noticiesdigitals

Leave a Reply

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.

%d bloggers like this: