Política

L’Ajuntament de Valencia recupera competències en arqueologia i podrà accelerar projectes de rehabilitació del patrimoni.

La regidora de Cultura, Glòria Tello, ha explicat que l’Ajuntament de València, a través de la Regidoria de Patrimoni i Recursos Culturals, aprovarà dijous en la comissió de Cultura (i la setmana pròxima en el Ple) la recuperació i supervisió dels projectes que afecten àrees de vigilància arqueològica, unes competències que es transferiran de la Generalitat al consistori.

Això suposarà, a la pràctica, acurtar els temps en els que es concedeixen les llicències de diferents projectes en estes zones, ja que l’Ajuntament disposa de més personal tècnic que la Generalitat per a supervisar les actuacions arqueològiques que es desenvolupen a la ciutat de València.

La regidora Tello ha explicat que açò servirà per impulsar de manera més ràpida l’avaluació arqueològica i l’impacte de les obres que tenen per objectiu la rehabilitació del patrimoni en el barri de Ciutat Vella, com és el cas del projecte previst en el Palau dels Eixarchs.

“És una justa demanda després que l’aplicació de la Llei de Patrimoni Cultural Valencià de 1998 concentrara quasi totes les competències d’arqueologia en la Conselleria de Cultura. Dos dècades després s’ha comprovat que esta centralització no ha redundat en una millora de la tramitació de llicències urbanístiques i, amb este canvi normatiu volem impulsar la recopil·lació d’informació sobre el passat material de la ciutat de València”, ha dit Tello.

De fet, una de les competències que recupera l’Ajuntament de València i que es treballarà de manera específica es la de supervisar i actualitzar el catàleg de béns i espais protegits de la ciutat a nivell arqueològic, així com proposar la delimitació de noves àrees de vigilància arqueològica i la declaració de jaciment arqueològics com a BRL.

Per a Tello “estem davant una molt bona notícia per a l’Ajuntament de València ja que la regidoria de Patrimoni i Recursos Culturals recupera el control d’una activitat que afecta al seu patrimoni històric i a la gestió de la dinàmica urbanística i que, per tant, convé que siga gestionada des de l’experiència directa de l’àmbit municipal”.

ARQUEOLOGIA IMPULSA EL PROJECTE DE JURISTES

La regidora ha explicat que, d’altra banda, el servici d’Arqueologia ja treballa en l’avaluació de l’actuació municipal que construirà un edifici de vivenda pública en el solar del carrer Juristes, ja que en este cas es fa des de l’Ajuntament i es supervisa des de ja mateix. L’obra que farà Vivenda respectarà l’antic pati del Palau tardogòtic que existia abans en eixe indret i inclourà l’escala del mateix, preservada actualment en els magatzems municipals.

Tello ha incidit en que “a partir d’ara supervisarem i informarem sobre totes les actuacions privades que fins ara no podíem. D’esta forma, l’Ajuntament estarà en tot moment assabentat de totes les actuacions que es fan a la ciutat”.

 

 

 

Informació i Foto: Ajuntament de Valencia

Deixa un comentari

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.

Descobriu-ne més des de Notícies Dígitals

Subscribe now to keep reading and get access to the full archive.

Continua llegint