L’Ajuntament de Valencia estableix un dispositiu de més de 800 persones per al correcte desenvolupament de les eleccions generals

Les eleccions generals, que se celebren a Espanya el diumenge 23 de juliol, compten amb un dispositiu especial de personal elaborat per l’Ajuntament, per al correcte desenvolupament de les votacions. Juan Carlos Caballero, portaveu del govern municipal, ha assegurat: “tenint en compte que votarem en una de les setmanes més caloroses de l’any, des de l’Ajuntament s’estan prenent les mesures necessàries perquè els ciutadans puguen acudir a votar en les millors condicions”.

Quant al servei de Policia Local, s’ha previst un desplegament de personal distribuït en servei ordinari i especial. El primer està compost per 150 efectius distribuïts en demà (59), vesprada (52) i nit (39). El servei operatiu inclou a 246 agents al matí i 270 a la vesprada, sent això un total de 516 efectius distribuïts amb funcions de supervisió i coordinació, vigilància de mesa electoral, junta electoral i agents de reforç.

Deu persones estan destinades a la Junta Electoral de Zona (JEZ) i 129 a l’obertura, adequació i tancament dels col·legis. A ells se suma també el personal de guàrdia (prefectures de secció de Biblioteques, Educació, Serveis Centrals Tècnics), d’oficis com a lampisteria o electricitat, de neteja i conductors (tres persones).

A més, l’oficina del Padró de l’Ajuntament de València, al carrer del Periodista Azzati, romandrà oberta el diumenge, 23 de juliol, de 8.30 hores a 20 hores, per a atendre consultes de cens electoral i emetre certificacions censals especials per a poder exercir el dret en el vot amb motiu de les eleccions generals.

També el servei municipal d’atenció telefònica 010 prestarà servei el diumenge, 23 de juliol, en horari de 9.00 a 20 hores, per a atendre consultes sobre cens electoral. L’anomenada al 010 és gratuïta per a la ciutadania a la ciutat de València.

Tal com ha afegit Caballero, la Delegació de Govern també ha sumat mesures especials per a combatre les altes temperatures, com la disponibilitat d’aigua en cada col·legi. Respecte a la climatització, el dispositiu municipal ha ordenat la reubicació dels llocs de votació en espais amb millors condicions enfront de les altes temperatures. A més, l’Ajuntament ha proporcionat deu ventiladors a centres municipals i trenta a centres privats, dels quals han sigut sol·licitats tres i quatre, respectivament.

La ciutat de València compta amb un total de 955 taules repartides en 260 col·legis electorals, dels quals 135 són de l’Ajuntament i 125 no. La previsió és que totes les taules es constituïsquen amb normalitat.

Les dades personals que figuren en el cens electoral, així com el col·legi electoral al qual cada persona està adscrita, també es poden consultar en la pàgina web municipal https://bit.ly/45bh4uj. En la pàgina web municipal es pot trobar, a més, la ubicació dels col·legis electorals de la ciutat de València, legislació sobre eleccions i guies amb informació sobre la jornada de votacions.

Informació i Foto: Ajuntament de Valencia

noticiesdigitals

Deixa un comentari

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.

A %d bloguers els agrada això: