L’Ajuntament de Valencia duplica la inversió en flors de Pasqua perquè el Nadal arribe a més barris i pobles

L’Ajuntament de València ha duplicat la inversió en flors de Pasqua perquè la decoració nadalenca natural arribe a més barris i pobles estes festes. També s’ha quasi multiplicat per dos el nombre de plantes, ja que s’han comprat un total de 9.125 unitats, en lloc de les 5.000 de l’any passat. El pressupost d’esta actuació ha estat de 27.081,18 euros, IVA inclòs, front als 13.282,50 euros del 2021.
 

L’Organisme Autònom Municipal (OAM) de Parcs, Jardins i Biodiversitat Urbana de l’Ajuntament de València s’ha encarregat de la inversió de 27.081,18 euros per a la compra de les 9.125 ponsèties, les quals, esta setmana, s’han començat a plantar en diversos espais i jardins de la ciutat. Este organisme s’encarrega de distribuir 2.500 unitats als diversos jardins que gestionen, mentre que el Servici de Jardineria repartix 6.625 plantes en la zona nord de la ciutat (3.312) i en l’àrea sud (3.313).

El vicealcalde i regidor d’Ecologia Urbana, Sergi Campillo, ha subratllat que enguany el Nadal “arriba a una gran quantitat de barris i pobles de la nostra ciutat, de fet, més que mai, perquè hem duplicat la inversió de flors de Pasqua. Si l’any passat en vam repartir 5.000, ara són més de 9.000 exemplars per a jardins, carrers i places dels barris i els pobles”.

Este repartiment de les ponsèties “més ampli arreu la ciutat és una mesura del govern municipal perquè volem descentralitzar la celebració del Nadal i que la decoració natural, entre altres, no es quede només al centre, sinó que puga ser distribuïda per barris i pobles, per este motiu hem duplicat la inversió, arribant quasi als 30.000 euros”, ha argumentat el vicealcalde, Sergi Campillo.

La distribució pels jardins competència de l’OAM ha estat la següent: 450 plantes de Pasqua per al Jardí del Túria, atesa la seua extensió, com també unes altres 400 per al Parc de Benicalap (Ciutat Fallera). S’han destinat 200 ponsèties per al Jardí de Polifilo (Sant Pau), el jardí de la gran via del Marqués del Túria (Gran Via) i el Parc Central (Russafa), mentre que el Jardí de les Hespèrides (el Botànic) en comptarà amb 150 i el Parc Lineal i la plaça de Luis Cano (Benimàmet) en tindran un centenar cadascun.

També disposaran de plantes de Pasqua: el jardí de Beniferri (80); el jardí del camí de Montcada (80), a Benicalap; el jardí de Morvedre (60); les jardineres del carrer de Sant Vicent (80), a Ciutat Vella; el jardí d’Antoni Llombart (80), a Campanar; el Parc d’Orriols (60), a Sant Llorenç; el Jardí d’Aiora (90), a Aiora; 60 per a diverses dependències municipals de l’Ajuntament de València; 20 per als jardins d’Antonio Suárez (Mestalla), i altres 50 per a quatre espais més: Parc Urbà de Malilla, Parc de l’Oest (Tres Forques), Jardins de Monforte i Jardins de Tabacalera (tots dos al barri Exposició).

Informació i Foto: Ajuntament de Valencia

noticiesdigitals

Leave a Reply

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.

%d bloggers like this: