L’Ajuntament de Valencia congela el traspàs de la Banda Simfònica al Palau de la Música

La decisió de transferir la Banda Simfònica Municipal a l’Organisme Autònom Municipal (OAM) del Palau de la Música s’ha suspés. Ho ha anunciat l’alcalde, Joan Ribó, este matí, després d’una reunió amb la regidora de Patrimoni i Recursos Culturals, Glòria Tello, i el director de l’agrupació, Rafael Sanz-Espert. Ribó ha manifestat que posteriorment, una vegada acaben les obres de l’auditori i el procés d’estabilització de la plantilla, es tornarà a plantejar esta qüestió amb els treballadors i treballadores. “No volem fer les coses mai en contra de l’opinió dels membres de la banda”, ha assegurat.

Després de la trobada amb el director de l’entitat, la màxima autoritat de la ciutat ha deixat clar que “no anem a traslladar cap membre de la banda al Palau, congelem absolutament el traspàs del personal de la banda fins que s’acaben, per una banda, les obres del Palau i, per una altra, tot el procés de la funcionarització”. L’alcalde ha indicat que el suport de l’OAM es circumscriurà exclusivament a aspectes administratius en esdeveniments com ara el Certamen Internacional de Bandes de Música Ciutat de València, “atés que el servici de bandes té uns recursos limitats”.

“En el seu moment obrirem un debat per plantejar com podem solucionar este tema”, ha prosseguit Joan Ribó, qui ha assegurat que “no volem fer les coses mai en contra de l’opinió dels membres de la banda, respectem sempre la seua opinió”. En eixe sentit, ha recordat que la reunió de hui s’afig a altres dos prèvies amb representats de l’agrupació per tal de demanar-los el seu parer.

Per la seua part, la regidora Glòria Tello ha explicat que 24 professors i professores de la Banda Simfònica Municipal, que representen una tercera part dels integrants de l’orquestra, són interins i complixen els requisits per acollir-se al procés d’estabilització d’este tipus de personal. Per a l’edil, es tracta d’una circumstància que determina en bona part la paralització de la reestructuració de l’agrupació musical.

Informació i Foto: Ajuntament de Valencia

noticiesdigitals

Leave a Reply

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.

%d bloggers like this: