L’Ajuntament de València aprova les obres de rehabilitació de la Casa dels Bous per a seu del Museu del Mar

La Junta de Govern Local ha aprovat este matí l’execució de les obres de rehabilitació de l’antiga “Casa dels bous” i de l’edifici annex, conegut com el de les tenyidores, per a seu del futur Museu de la Mar. L’edifici està inclòs en l’Estratègia de Desenvolupament Urbà del barri del Cabanyal-Canyamelar. El vicealcalde i portaveu municipal, Sergi Campillo, ha afirmat que “avancem en la rehabilitació del Cabanyal i esta serà la legislatura en que vorem la reconstrucció de molts edificis municipals del barri”.

La “Casa dels bous” és un conjunt arquitectònic de finals del segle XIX amb dos volums constructius i un pati. La part principal s’usava com a habitatge mentre que la part de darrere era un estable per als bous. La Junta de Govern ha aprovat hui les obres de rehabilitació per valor de 2.050.000 euros i un termini d’execució de les obres de 14 mesos. Així ho han anunciat els vicealcaldes i portaveus municipals, Sandra Gómez i Sergi Campillo, en acabar la Junta de Govern Local, que hui s’ha reunit a la seu del consistori.

Campillo ha recordat “que al Cabanyal existia una gran tradició en l’ús d’animals per a ajudar en les tasques i, especialment, s’empraven animals per a traure les barques de la mar. Així ho va immortalitzar als seus quadres el pintor Joaquim Sorolla”. Campillo ha assegurat que “continuem treballant en la rehabilitació del Cabanyal-Canyamelar”. Segons Campillo, la passada legislatura “va ser la de modificar el Pla General d’Ordenació del Cabanyal” mentre que esta “serà la legislatura de la gran rehabilitació dels edificis municipals existents al barri, com estem fent en les últimes juntes de govern”.

En matèria arquitectònica, la Junta de Govern ha aprovat també el projecte modificat per a l’execució de les obres de rehabilitació del mercat del Grau. Les modificacions del projecte, que tenen un cost de 600.000 euros, es produeixen en haver-se detectat escletxes i badalls de la coberta de teula i de l’estructura metàl·lica de l’edifici. Campillo ha afirmat que “es tracta d’imponderables detectats en el procés de rehabilitació perquè l’estructura estava molt afectada” però que, tot i això, el mercat estarà acabat l’any que ve i “inclourà també espais per allotjar activitats de barri”.

APROVAT EL NOU CONTRACTE DE L’ORA

La Junta de Govern ha aprovat l’adjudicació del nou contracte de l’ORA a l’empresa “Estacionamientos y Servicios SAU” per un termini de 5 anys. El contracte inclou nous sistemes de pagament com la introducció dels parquímetres intel·ligents i de la zona verda per a residents, que s’aplicarà en alguns barris, entre ells Ciutat Vella i Russafa. Dels ingressos que s’obtinguen per l’estacionament, el 46’7% serà per a l’empresa adjudicatària i el 53’3, per al consistori. Sergi Campillo ha afirmat que “es tracta d’un de les adjudicacions més importants que s’han aprovat perquè el valor del contracte és de 34 milions d’euros”.

D’altra banda, el govern municipal ha proposat la contractació dels serveis de consultoria estatègica, servicis de plataforma VLCi i oficina de projectes de transformació digital i solucions smart. Serà un contracte de dos anys amb una possible pròrroga per altres dos anys més i amb un pressupost de 2.140.000 euros. El projecte actualitzarà els serveis de “big data”, mantindrà la plataforma de ciutat intel·ligent del consistori i aprofitarà la tecnologia per millorar en àrees tan diverses com la mobilitat, la neteja i els servicis socials, entre d’altres. El vicealcalde Campillo ha assegurat que “amb esta tecnologia es millora la vida de la ciutadania i la presa de decicions de la ciutat”. El vicealcalde ha posat com a exemple la monitorització dels contenidors, “que permetrà conéixer si estan plens o buits i destriar millor els residus”.

FESTES DE NADAL

El govern municipal ha aprovat este matí el calendari d’activitats culturals per a les festes de Nadal. La programació prevista començarà el dia 26 de desembre i acabarà el 5 de gener i inclourà una vintena d’activitats de teatre, música, circ, titelles o màgia distribuïdes per barris. Segons el vicealcalde, “hem pres el model de “Cultura als barris” per a portar les celebracions a distintes zones de la ciutat”. Hi haurà activitats en Nou Moles, Benimaclet, Natzaret, sant Marcel.lí, la Fonteta de sant Lluís, la Torre, el Cabanyal-Canyamelar, Patraix, la Malva-rosa, Benicalap, Campanar, Ciutat Jardí o Benimàmet, entre d’altres. La majoria de les activitats són a l’aire lliure.

Sergi Campillo ha dit que “les activitats estan subjectes a la situació sanitària existent en el moment”. El vicealcalde ha recordat que “el regidor de Cultura Festiva està permanentment en contacte amb les autoritats sanitàries ja que la situació de la pandèmia és molt canviant”.

 

 

 

Informació i oto: Ajuntament de València

noticiesdigitals

Leave a Reply

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.

%d bloggers like this: