L’Ajuntament de Castelló triplica l’esforç inversor per a combatre l’absentisme escolar a Castelló

El regidor de Benestar Social, José Luis López, informa de la contractació del servei per 131.00 euros per als pròxims dos anys.

L’Ajuntament de Castelló intensificarà les mesures per a combatre l’absentisme escolar realitzat un esforç inversor que triplica el pressupost anterior en aquesta matèria i que s’ha traduït en la contractació del servei per un total de 131.000 euros, prestació que desenvoluparà la Fundació Amigó durant els pròxims dos anys.

Així ho ha explicat aquest matí el regidor de Benestar Social, Dependència i Joventut, José Luis López, qui ha ressaltat que “l’absentisme escolar és una prioritat per a l’Ajuntament de Castelló”.

El major esforç econòmic va a permetre un augment del nombre de docents destinats a combatre l’absentisme “passant a comptar amb vuit professionals, dels quals sis són monitors especialitzats i dos educadors socials, tres més dels quals teníem en els cursos anteriors”, ha assenyalat l’edil.

Aquesta dotació econòmica també “facilitarà reforçar els programes que es desenvolupen en els col·legis ampliant els destinataris de les accions que no solament aniran dirigides als alumnes sinó també a les famílies per a l’orientació dels propis pares”, ha indicat López.

Un altre dels apartats que es millora són els horaris i el període d’execució del contracte que s’amplia a 10 mesos per curs d’escolarització.

Cal destacar que la finalitat del citat contracte és garantir el dret a l’educació de tots els xics i xiques de la ciutat de Castelló, posant especial èmfasi en la detecció i intervenció en casos d’absentisme escolar provocats per situacions d’assetjament escolar i de risc en l’àmbit familiar.

noticiesdigitals

Leave a Reply

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.

%d bloggers like this: